Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

FTP popratni program: Panjel o utjecaju NFT-a na lokalne umjetnike

Romana Ban

Romana Ban

01.09.2022.

Jučer smo ti počeli otkrivati detalje popratnog programa Festivala tehnologije i poduzetništva

Sigurni smo da te najava Panjela “Student poduzetnik” razveselila i da jedva čekaš čuti iskustva i razmišljanja mladih poduzetnika “izniklih” u Studentskom poduzetničkom inkubatoru.

Za drugi dan Festivala pripremili smo čak dva Panjela.

Panjel “NFT 4 U & Me” održat će se u suradnji s Udrugom za blockchain Stone Block, a počinje  8.9. (četvrtak) u 17.45 sati. 

Ne propusti ovaj panjel, na kojem će se govoriti o utjecaju NFT-a na lokalne umjetnike.

O čemu će biti riječi?

U prekrasnom ambijentu Ljetnog kina Bačvice družit ćemo se s vodećim hrvatskim NFT umjetnicima različitih vokacija i medija izražavanja (3D i 2D animacija, digitalna ilustracija, fotografija…) te proniknuti u inovativne prakse, nasvježije trendove i najkreativnija rješenja. 

NFT umjetnost potpuno je nov način kategorizacije digitalnih umjetničkih djela, koji hrvatskim umjetnicima omogućuje unovčavanje svog rada uz transparentnu kontrolu vlasništva i aktivno sudjelovanje na globalnoj umjetničkoj sceni.

Cilj panela je edukacija posjetitelja o nužnosti novih umjetničkih praksi baziranih na inkluzivnoj umjetnosti, reguliranom digitalnom vlasništvu uz isplatu tantijema i implementaciji DeFi koncepta.

NFT umjetnost ima potencijal transformirati cijelu kreativnu industriju te potaknuti poduzetnički duh uspavane hrvatske umjetničke scene. 

Pojava NFT-a je početak razumijevanja digitalnog vlasništva, koje će novim generacijama na prirodan način širom otvoriti vrata “novog vrlog svijeta”.

Više o pan(j)elistima:

Braća Milivoj i Veljko Popović, IRL i NFT umjetnici, profesori na UMAS-u te osnivači višestruko nagrađivanog 3D, VR i AR animacijskog studija Prime Render.

Dobitnici su preko preko 70 međunarodnih nagrada, uključujući i kvalifikacijsku nagradu za OSCARA “Animated eye” u Aspen Shortsfest, Colorado i Posebno priznanje žirija na Annecy međunarodnom festivalu animiranog filma, najvećem festivalu za animaciju na svijetu. Surađivali su s klijentima diljem svijeta, kao što su CNBC, FOX TV, Unilever, Financial Times.

Vice Tomasović aka Insipiens, IRL i NFT umjetnik, osnivač je i ravnatelj Almissa Open Art festivala suvremene umjetnosti u Omišu te predsjednik Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu, voditelj je izložbene djelatnosti u galeriji Salon Galić i u Dioklecijanovim podrumima te, uz Ivana Perića, osnivač New FacTory umjetničkog i kustoskog kolektiva.

Dijana Junaković aka Dixyya, IRL i NFT umjetnica, ponosno nosi titulu majstora fotografije. Višestruko nagrađivana fotografkinja nagrađena je i prestižnom AFIAP nagradom. Suosnivačica je CollectiveLab-a, međunarodne zajednice devetero NFT fotografa i fotografkinja.

Moderator panela je Hrvoje Zuanić, suosnivač i umjetnički direktor Endemic NFT marketplacea te pročelnik Odsjeka za video i fotografiju Škole likovnih umjetnosti u Splitu.

Vidimo se!

Detalje o trećem Panjelu donosimo ti sutra.

Podsjećamo te da svi studenti i studentice ulaznicu mogu nabaviti po 50% povoljnijoj cijeni.

Ako već nisi – kupi ulaznicu pa se vidimo u Ljetnom kinu Bačvice!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti