Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

STC DESIGN WEEK: Uhvati mjesto i uživaj na predavanjima i radionicama o dizajnu!

Split Tech City

Split Tech City

22.05.2023.

Split Tech City Design Week održat će se od 29.5. – 4.6.2023.; pripremili smo prigodna predavanja, radionice i panel raspravu, a danas ti donosimo detalje o programu.

Središnji dio programa održat će se 31.5. (srijeda) s početkom u 18 sati u The Works coworkingu.

RASPORED:

31.5.2023.

18:00 – 18:05 Pozdravna riječ organizatora

18:05 – 18:40 Marko Hrastovec: Kako nastaju fontovi? (predavanje)

18:45 – 19:20 Bojan Stefanović: Game of Design (predavanje)

19:30 – 20:15 Feedback kao neizostavan alat u dizajnu (panel rasprava)

20:15 – 21:00 Networking

Sudjelovanje je besplatno, ali prijave su obvezne ovdje.

1.6.2023.

10:00 – 16:00 Radionica Marka Hrastovca: “Ekspresivna slova”

Prijave su obvezne ovdje.

3.6.2023. 

10:00 – 14:00  Radionica Ivana Perkova: “Brendiranje mobilne aplikacije”

Prijave su obvezne ovdje.

Detaljnije o programu:

Marko Hrastovec: Kako nastaju fontovi?

Jedan od najpoznatijih domaćih tipografa ovim će ti predavanjem otkriti sve o procesu dolaženja do inspiracije za nove fontove/autorska pisma. Kroz pregled stvarnih projekata saznaj više o važnosti fontova kod suvremenih brandova!

Marko je dizajner pisama i art direktor te osnivač studija Hot Type. Profesionalno je oblikovao pisma za Louvre, Nike, L’Oreal i Sofascore. Višestruko je nagrađivan s “TDC Certificate of Typographic Excellence”, a 2022. izabran je među 25 najboljih tipografa ispod 35 godina u sklopu nagrade “TDC Ascenders”. Suradnik je na prijevodima i uredništvu knjiga “Potez-teorija pisanja” i “Osnove oblikovanja pisma”.

Bojan Stefanović: Game of Design

Ovo te predavanje vodi na putovanje kroz karijeru grafičkog dizajna, od pripravnika do višeg dizajnera, direktora dizajna i rockstar dizajnera. Stekni vrijedne uvide dok istražuješ svaku fazu karijere. Otkrij bitne vještine, izazove i strategije za uspjeh u ovom inspirativnom predavanju. Pridruži nam se u pronicljivom istraživanju profesije grafičkog dizajna!

Bojan Stefanović, osnivač studija Logoholik i direktor dizajna u Brightscoutu, srpski je grafički dizajner strastven prema brendiranju i vizualnom identitetu. Ima više od desetljeća iskustva u industriji dizajna, a radio je sa širokim rasponom klijenata iz različitih industrija.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj rad, uključujući i to da ga je časopis Forbes proglasio jednim od 10 najboljih dizajnera logotipa u svijetu.

Osim svog dizajnerskog rada, Logoholik je cijenjeni govornik i edukator, koji drži predavanja i radionice o brendiranju i dizajnu na sveučilištima i konferencijama diljem svijeta. Strastveno želi podijeliti svoje znanje i stručnost sa sljedećom generacijom dizajnera i nadahnuti druge da pomaknu granice onoga što je moguće u svijetu dizajna.

Panel rasprava: “Feedback kao neizostavan alat u dizajnu”

Zašto je vještina davanja kvalitetne povratne informacije vještina koju bi svaki dizajner trebao naučiti? Može li se naučiti i kvalitetno primanje povratne informacije? Na koji način dati prikladnu povratnu informaciju mentoru, a na koji klijentu? Trebamo li uzeti u obzir svačiji feedback na naš rad?

O svemu vezanom za važnost davanja/primanja kvalitetne povratne informacije u kontekstu razvijanja karijere u dizajnu razgovaramo s Marijom Polović (Agilo), Markom Hrastovcem (Hot Type), Bojanom Stefanovićem (Logoholik, Brightscout) i Ivanom Arasom (Aras Digital Products). Moderatorica: Romana Ban (Split Tech City)

Prijavi se i sudjeluj!

Osim navedenog središnjeg programa, koji će se održati 31.5. u The Works coworkingu, pripremili smo i dvije prigodne radionice.

Radionica Marka Hrastovca: “Ekspresivna slova”

1.6.2023. od 10:00 – 16:00 sati u Hotelu Park

Broj polaznika: 10

Potreban materijal (osigurava organizator): A3 papiri, paus papiri, olovke, markeri, korektor olovke

Cijena: 20 eura

Način na koji su slova oblikovana uvelike utječe na karakter poruke koju ona prenose. Polaznici će naučiti osnove iscrtavanja slova, trikove kako prilagoditi oblike da čine harmoničnu cjelinu te oblikovati lettering koji jasno komunicira željene emocije.

Prijave su obvezne ovdje.

Radionica Ivana Perkova: “Brendiranje mobilne aplikacije”

3.6.2023. od 10:00 – 14:00 sati u The Works coworkingu

Broj polaznika: 10

Potrebno donijeti svoj laptop

Cijena: besplatno

Ivan Perkov (Aras Digital Products) održat će radionicu “Brendiranje mobilne aplikacije”. Ova radionica pruža sudionicima priliku da nauče kako efikasno brendirati mobilnu aplikaciju na dva različita nivoa: 

  1. interno (oblikovanje izgleda same aplikacije), kroz praktični dio radionice
  2. eksterno (marketing i oglašavanje), kroz prezentacijski dio radionice

Sudionici će biti upoznati s konceptima brendiranja, ulogom brenda u stvaranju prepoznatljivosti i privlačnosti aplikacije te saznati kako brendiranje utječe na korisničko iskustvo. 

Praktični dio radionice fokusirat će se na implementaciju brendiranja u mobilnu aplikaciju.

Radionica se može održati pojedinačno ili u grupama, ovisno o broju sudionika.

Sudionicima će biti potrebno osnovno poznavanje alata za dizajniranje sučelja, Figme, te trebaju ponijeti svoje računalo/laptop.

Tijekom radionice, sudionici će dobiti smjernice i upute za kreiranje vizualnih elemenata (user interface elements) aplikacije koji odražavaju brend, kao i savjete za marketinške strategije koje će povećati prepoznatljivost i privući korisnike.

Radionica će trajati ukupno 4 sata, s uključenim pauzama od 15 minuta. Sudionici će imati priliku primijeniti svoje znanje i vještine u stvarnom radnom okruženju te dobiti povratne informacije i konstruktivne savjete od strane voditelja radionice.

Cilj radionice je pružiti sudionicima praktične alate i znanja kako bi mogli uspješno brendirati mobilnu aplikaciju na različitim nivoima te time poboljšati njezinu prepoznatljivost i korisničko iskustvo.

Prijave su obvezne ovdje.

Uhvati svoje mjesto i nemoj da prvi Split Tech City Design Week prođe bez tebe! 

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti