#SplitHealthTech – Važnost razvoja tehnologije u zdravstvene svrhe sve je potrebnija

Naš član, tvrtka Agilno bavi se izradom različitih softverskih rješenja (web i mobilnih aplikacija) pretežno iz područja healthcare industrije za internacionalne klijente.

Paralelno s preseljenjem u veći i moderniji ured odlučili su održati skup događaja pod nazivom “Agilno Healthtech Month” namijenjenih studentima i junior developerima, a u svrhu promocije te poticanja na razvoj IT rješenja među mladima, s naglaskom na razvoj software-a u domeni healthcare industrije.

Isto tako, cilj je predstaviti mladima internacionalne projekte i promovirati razvoj tehnoloških rješenja zdravstvene industrije koja u Hrvatskoj još nije dovoljno tehnološki razvijena.

Sati sjedenja ispred liječničke ordinacije ili tjedni čekanja na rezultate pretraga ono je za što mnogi danas nemaju strpljenja ni vremena, stoga je razvoj ovakvih aplikacija postao nužan.

Vrata tvrtke Agilno su vam otvorena

Dan otvorenih vrata tvrtke Agilno održat će se 16.11. na adresi Ruđera Boškovića 13, u dva termina u danu. Pozvane su sve mlade snage IT-a za koje će se održati uvodno predavanje na temu razvoja healthcare aplikacija, a zaposleni programeri će im pokazati svoj rad, trenutne projekte iz telemedicine i televeterine, te se potruditi odgovoriti na sva njihova pitanja.

Prijavite se na workshop

Uz mentorstvo zaposlenika tvrtke, prijavljeni developeri će moći sudjelovati na workshopu koji će se održati 21.11. Radit će se na izradi telemedicinske aplikacije uz korištenje Twilio programmable healthcare videa.

Mladima će se prezentirati kako se korištenjem kamere, ekrana i medicinskih dijagnostičkih uređaja omogućava povezivanje bolesnika i liječnika specijalista, bez obzira na njihovu udaljenost.

(za informacije o terminu prva dva događaja studenti se mogu javiti na contact@agilno.com ili pratiti novosti na društvenim mrežama Agilno i Split Tech City).

Mladi kreativnog i natjecateljskog duha – imamo nešto za vas!

Događaj mjeseca zasigurno je maratonsko natjecanje odnosno Hackathon koji će se održati u uredima tvrtke od 27. do 29.11.

Prijaviti se mogu svi mladi ispod 30 godina, a sudjelovanje je potpuno besplatno.

S obzirom da će sudionici imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) vlastite healthcare aplikacije, nužno je da imaju barem minimun tehnološkog i programerskog znanja.

Najbolji tim bit će nagrađen novčanom nagradom od 5000kna, a tu su i nagrade iznenađenja za ostale timove. 🙂

Natjecanje će se održati uz strogo poštivanje svih propisanih mjera uslijed COVID-19 situacije uz obavezno nošenje zaštitnih maski, a registracija je potrebna kako bi organizatori mogli pratiti točan broj sudionika i osigurati sve potrebne uvjete.

 

 

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.