Agilno je novi član Split Tech City zajednice!

Split Tech City zajednica konstantno potiče splitsku IT scenu i radi na širenju mreže svojih članova.

Naš trud i rad prepoznala je i tvrtka Agilno, koja nam se nedavno priključila. 🙂

Na ugodnoj kavi imali smo priliku popričati s dva agilna člana tima, Petrom Vukašinovićem (CEO) i Karlom Goleš (HR&Marketing).

Detaljno su nam ispričali pojedinosti o firmi, od njenog nastanka pa do ciljeva koje su si zacrtali te određenih projekata koji su planirani u (skorašnjoj) budućnosti.

Ovo je priča o njima…

Firma Agilno osnovana je u 2016. godini, a ime označava agilno vođenje projekata.

“Uzeli smo agilni dio vođenja projekata i počeli ga primijenjivati na svoje klijente.”

 

Bave se izradom healthcare aplikacija, raznih mobilnih web aplikacija, data i analitičkih aplikacija.

Neki od klijenata su im Canalogicmarketplace za canabis i Strainprint Technologies – aplikacija koja prikuplja podatke o pacijentima, te mjeri učinke korištenja kanabisa u zdravstvene svrhe.

Projekt na kojem trenutno rade je nova aplikacija istog koncepta kao Strainprint, samo za magične gljive, LSD i ostalu alternativnu medicinu.

Za big data firmu, koja ima 250 terabajta podataka u cloudu, rade sustave koji “manage-aju” i “onboardaju” te podatke.

Struktura zaposlenika

Trenutačno firma broji 16 zaposlenika, od kojih imaju i dva prodajna predstavnika, jednog u Kanadi, a drugog u Švicarskoj. Najveći dio zaposlenika su programeri, a tu su još i timovi za HR, marketing, project management i sales.

Sav sales praktički dolazi iz vani što ih čini stopostotnim izvoznikom softwera, a klijenti su im najčešće Kanađani, Amerikanci i Skandinavci pa ne čudi činjenica što paralelno s preseljenjem u veći i moderniji splitski ured planiraju i otvaranje ureda u Kanadi.

Bilježe godišnji rast od 300%, a glavni cilj im je doći do 50ak zaposlenika u naredne dvije godine.

Otvoreni su i za studente, pa su tako ovo ljeto na internshipu imali dva studenta, koja su nakon uspješno završene prakse u trajanju od 3 mjeseca ostali raditi na puno radno vrijeme.

Plan im je nastaviti organizirati ljetne prakse te uzimati barem po dvoje studenata svake godine i osposobljavati ih kako bi sami stvarali vlastitu radnu snagu, a osim toga otprilike svako dva mjeseca organizirati određeni workshop sa studentima u svrhu njihovog upoznavanja sa samom agencijom i načinom rada.

Jačanje healthcare segmenta u Hrvatskoj

Između ostalog trenutno rade i na jednom identity sustavu za MIQID, tj. dansku firmu koja se bavi identitetom ljudi i razvijaju aplikacije koje praktički stvaraju online identitet osobe kroz mobilnu i web  aplikaciju i na taj način daju ostalim firmama uvid da ste vi ta osoba.

Dugoročni cilj im je u Hrvatskoj pokrenuti health dio koji na našim prostorima nedostaje, dok vani firme ulažu milijarde u zdravstveni segment i njegovu digitalizaciju, ali i postati jedna od vodećih firmi na splitskom području za software development.

Tko zna, možda u skorijoj budućnosti i posjete veterinaru budu zamijenjene pregledom vašeg kućnog ljubimca putem kamere iz udobnosti vašeg doma. 🙂

Agilno trenutno radi na pripremi zanimljivih događaja o čijem održavanju ćemo vas pravovremeno izvjestiti.

I ti možeš postati član Split Tech Cityja!

Ovim putem upućujemo poziv i ostalim tvrtkama da se pridruže udruzi kao član i postanu dio Split Tech City zajednice.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.