Splitska IT zajednica za 11 splitskih obitelji

Fair play, udružena lokalna IT zajednica, 22 ekipe, više od 30 tisuća kuna prikupljenih sredstava, 11 obitelji čija će djeca dobiti nove laptope. Ovako bismo ukratko opisali prvi humanitarni cageball turnir Split Tech Cup koji se održao prošlu subotu u organizaciji Split Tech Cityja. Splitska IT zajednica se udružila s humanitarnim ciljem. Pisali smo kroz objave u proteklih mjesec dana hešteg #UciniDobroDjelo i oni su ga zbilja učinili.

U subotu od 15 do 21 sat igrale su se utakmice, prvo po skupinama, pa četvrtfinale, polufinale i naposljetku finale. U Sportskom centru Mačak vjerojatno ne bude više IT-evaca u cijeloj godini, nego što je bilo tu subotu. Cjelodnevni šušur, druženje, cageball, poneki poslovni razgovor, možda neka nova suradnja, a sve s dobrim ciljem. Okupili smo se kako bi prikupili sredstva kojima ćemo kupiti laptope za 11 splitskih obitelji s više djece, koje će se odabrati u suradnji s Crvenim križom Split. Za djecu ćemo organizirati i predavanje o osnovama web developmenta, koje će biti otvoreno i za drugu djecu, a o tome ćemo još pisati.

Tim Shift Conference igrali sa samo tri igrača i pobijedili

U finalu turnira igrali su Claimdon & Fiorin Consulting i Shift Conference, a pobijedili su SHIFT-ovci. Njihova pobjeda nosi i posebnu težinu s obzirom na to da su cijeli turnir, svih 5 utakmica i 100 minuta, odigrali sa samo tri igrača, bez zamjena. “U trenutku kada smo čuli da će Split Tech City organizirati humanitarni turnir odmah smo znali da želimo sudjelovati i podržati krasnu inicijativu za kupnju laptopa splitskoj djeci.”, kaže nam Marin Tomičić, koji je igrao za Shift s kolegama Markom Barišićem i Goranom Jelavićem. Kažu i kako je kvaliteta timova bila iznimno dobra, u nekim trenucima su gubili i 3 razlike od nekih timova. Međutim, sportski duh i volja su ih odveli do finala. “Naravno natjecateljski segment samog turnira je zanemariv i plemeniti cilj je najvažniji dio samog okupljanja pred božićne blagdane. Veselimo se i nastupu na turniru iduće godine i naravno obrani titule na Split Tech Cup.”, dodaje Marin. A baš i njihovi suigrači u finalu Claimdon & Fiorin Consulting poručuju kako se dogodine vraćaju i osvajaju pehar. Mi ćemo ostati nepristrani i poželjeti sreću svim timovima i sljedeće godine.

Women in Tech i na turniru

Znate dobro kako smo počeli s inicijativnom Women in Tech kojom pokušavamo povezati splitske žene koje rade u lokalnom tehnološkom sektoru, ali i usmjeriti što više djevojaka prema tehnološkim fakultetima i poslovima. U duhu toga, na turniru je igralo i nekoliko žena, točnije njih tri, Danijela, Ana i Dea. Danijelu smo uhvatili između utakmica i upitali o cijelom dojmu. Rekla nam je da joj je ovo odlično iskustvo, te da su odigrale neke jako teške utakmice i borile se do samoga kraja. “Bio je stvarno gušt sudjelovati. Svaka čast na inicijativi. Vjerujemo da će ovaj humanitarni turnir postati tradicionalan i da će donijeti dio božićne radosti splitskoj dici, a to je najvažnija poruka cijelog događaja.”, kaže nam Danijela. “Turnir je jako dobro organiziran i proveden, a posebice me se dojmio broj mladih sudionika koji su doprinijeli ugodnoj prijateljskoj amtosferi s nadasve plemenitim ciljem. Nadam se da će turnir postati tradicija i da se vidimo i sljedeće godine.”, dodaje Ana.

Turnir će postati tradicionalan

I upravo tako, Danijela i Ana su točno pretpostavile, turnir će postati tradicionalan. Već sada se veselimo sljedećem humanitarnom cageball turniru Split Tech Cup. Ako je i bilo nekih nedostataka u organizaciju, sljedeće godine imamo priliku sve ispraviti. Vjerujemo kako će se dogodine skupiti još više sredstava, povezati još više ekipa, a što je najvažnije još jednom učiniti dobro djelo.

Suorganizatori turnira

Split Tech City zahvaljuje suorganizatorima, ICT županiji na ukupnoj pomoći s projektom humanitarnog turnira i na jednom dodatnom doniranom laptopu, Crvenom križu Split na pomoći u odabiru obitelji čija će djeca dobiti nove laptope, te Sportskom centru Mačak na ustupljenom prostoru i organizaciji turnira. Damir Brčić iz ICT županije već za vrijeme turnira istaknuo nam je jednu zanimljivu stvar, a to je širina sastava IT-evaca, od tvrtki, digitalnih agencija, do banke, fakulteta i javne uprave. “To je znak da u Splitu postoji istinska aktivna lokalna IT zajednica s kojom možemo raditi na daljnjem razvoju i jačanju IT-a u respektabilnu gospodarsku granu našeg grada i županije”, dodaje Damir.

Udružena lokalna IT zajednica

Također, hvala svim tvrtkama i organizacijama koje su sudjelovale, a redom su to: Agilo, Klikeri, Zadnja stranica, OpenCoffee Split Meetup, Tech Resources, dobartek.hr, SeekandHit, cezar.hr, Locastic, adriatic.hr, ICT županija, ExtensionEngine, HR Cloud, Aileron (Unreal), Zagrebačka banka, Claimdon & Fiorin Consulting, Socius, FESB veterani, FESB studenti, Shift Conference, Cro-bit, te Ekonomski fakultet Split (Studentski poduzetnički inkubator).

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.