Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Šef ili lider – u čemu je razlika? U svemu!

Tina Tomičić

Tina Tomičić

11.01.2021.

Postoji puno faktora koji utječu na vaš uspjeh u poslovnom svijetu, ali od velike je važnosti i šef. Imate li tu sreću da vam je šef pravi lider, mentor od kojeg možete puno naučiti i osoba koja vam dopušta da se razvijate i izražavate velika je vjerojatnost da će vam karijera imati uzlaznu putanju.

S druge strane, svi smo se makar jednom u životu susreli s lošim šefom, osobom koja iskorištava svoj položaj kao opravdanje za neljudsko postupanje prema zaposlenicima. Takve osobe nam ubijaju samopouzdanje i ne dozvoljavaju nam da rastemo. Susretne li se s takvom osobom dok ste na samom početku karijere i u fazi učenja, imat će veći utjecaj na vaš osobni i profesionalni razvoj.

“People don’t quit jobs, they quit their bosses!”

Pojmovi šef i lider nisu sinonimi i jedno može isključivati drugo. U ovom tekstu neću generalizirati niti se baviti statistikom, ali postoji zaista velik broj šefova koji nemaju niti jednu osobinu pravog lidera. Isto tako, svaki lider ne mora nužno biti šef.

„Uspješno liderstvo je umijeće rada s drugima.“

Koje su to karakteristike koje razlikuju ova dva pojma?

U tekstu ću izdvojiti neke razlike koje sam zapazila u svom mladom poslovnom životu :), a svakom od vas ostavit ću slobodno da ovu listu nadopuni prema vlastitom iskustvu.

Lider njeguje talente i energiju tima, šef ih guši

Lider ima razvijenu emocionalnu inteligenciju, svoje zaposlenike promatra prvenstveno kao osobe, individue koje imaju svoja raspoloženja, mišljenja i karakter. Prepoznaje njihove talente i njeguje ih. S druge strane, šefa ne zanima kakva ste osoba, svakog zaposlenika tretira jednako i zanimaju ga isključivo rezultati. Pozitivne rezultate naravno ne može dobiti u negativnoj atmosferi i zato se šefovi često nađu u začaranom krugu.

Lider dijeli informacije, šef ih drži samo za sebe

Informacije su moć. Onaj tko ima informaciju ima i moć, međutim lider ih rado dijeli sa svojim zaposlenicima, jer drži do njihovog napretka i shvaća da stvari mogu ići naprijed jedino ako smo otvoreni za dijeljenje iskustava i informacija.

Citirat ću svog mentora (nećemo ga imenovati, a on će se prepoznati): 🙂

“Što je brži protok informacija unutar zajednice, to je zajednica naprednija!”

Šef informacije škrto čuva za sebe. Žao mi je šefe, ali samozatajnost i čuvanje tajni više jednostavno nisu IN!

Lider shvaća da je uspjeh zasluga čitavog tima, a teret neuspjeha on preuzima.

Suprotno tome, šef preuzima zasluge za uspjeh, a u slučaju neuspjeha okrivljuje bilo koga/bilo što – člana tima, poslovnog partnera, vremensku prognozu…. samo nikada sebe.

Lider se ponaša identično onako kako i očekuje od svog tima, a šef potpuno suprotno

Lider svojim ponašanjem daje timu do znanja da isto očekuje i od njih – točan je, pravovremeno javi novosti, dijeli informacije, stvara pozitivno okružje. Šef npr. očekuje da su njegovi zaposlenici točni, a on kasni na sastanke. Takav pristup nije održiv.

Lider je entuzijastičan, šef sije strah

Lider shvaća da zadovoljstvo generira produktivnost, a produktivnost uspjeh. Šef smatra da produktivnost tima dolazi iz straha.

Lider ohrabruje i potiče, šef ističe slabosti

Lider zna da ne postoji osoba koja se naučena rodila. Zna da osobu zapošljava radi njenog karaktera, upornosti i volje, vještine se mogu svladati. Dopušta osobi greške, imajući na umu da su one sastavni dio puta do uspjeha.

Šef na sva zvona trubi o vašim pogreškama, ne dozvoljavajući vam niti jedan krivi korak. Zapravo, možete pogriješiti, ali ćete onda tu grešku skupo platiti.

Lider motivira, šef forsira

Lider “otpušta” kontrolu, gradi povjerenje na način da zaposlenicima daje slobodu. Očekuje dobre rezultate, naravno, ali reagira tek ako primjeti da nešto nije u redu. Motivirat ćete ih na svakodnevan maksimalni angažman čak i ako on nije fizički prisutan.

Šef “visi za vratom”, kontrolira svaku pa i najmanju sitnicu, ne dozvoljava slobodu i time postiže kontraefekt.

Lider se zauzima za članove tima, šef je neosjetljiv na probleme drugih

Lider je iskreno zainteresiran za pojedinca, organizira sastanke 1 na 1, gradi i održava odnos. Poštuje ravnotežu privatnog i poslovnog života svakog člana tima.

Vjerojatno se zapazili u onim američkim komedijama da u velikim korporacijama šefovi često ne znaju ni imena zaposlenicima pa ih oslovljavaju različitim varijacijama. Malo pretjerujem ali, eto, to je šef. Lider pamti imena!

Za kraj…

Nadam se da ćete na svom karijernom putu puno više nailaziti na lidere nego na šefove, ili barem da ćete na vrijeme znati prepoznati šefa i ne pristajati na manje od onoga što zaslužujete.

Za sve sadašnje i buduće lidere:

“Treat employees like they make a difference and they will.” – Jim Goodnight

S vremenom šef gubi kredibilitet.

S vremenom broj lidera raste.

 

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti