SeekandHit među najbrže rastućim tehnološkim tvrtkama. Čestitamo!

Uvijek nam je drago čuti za uspjehe koje postižu pojedinci, udruge i tvrtke iz splitske tehnološke zajednice, a ako se radi o članicama Split Tech Cityja, srce nam je još i veće! 🙂

I Split svoga konja za trku ima 🙂

Razveselila nas je tako vijest kako se splitska agencija za digitalni marketing i oglašavanje SeekandHit našla u prestižnom društvu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u 2018. godini na području Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Listu je objavio Deloitte Global, a među najbolje plasirane iz 18 zemalja uvršteno je ukupno pet hrvatskih tvrtki. Odabrane tvrtke dospjele su na listu na temelju rasta prihoda na razini fiskalne godine od 2014. do 2017. godine.

Top liste kao koristan alat

Ovim povodom porazgovarali smo s osnivačem i direktorom naše uspješne članice; Mario Frančešević otkrio nam je koliko zapravo pažnje pridaju ulasku na različite “top liste”.

Neće nam top liste omogućiti da budemo bolji u svom poslu, ali pomognu nam da predstavimo stvari na kojima radimo te da objasnimo tko smo i čime se sve bavimo”, objašnjava.

Mario otkriva kako sa zanimanjem poprate objave ovakvih lista jer na takav način lakše uočavaju nove trendove i tvrtke: “Bude na listama interesantnih rješenja i ideja koje su vrlo uspješne. Zanimljivo je pogledati poslovne modele i proučiti što je određenim tvrtkama omogućilo takav rast.

Inovacijom do diferencijacije

Prema Mariju, rastu njegove tvrtke najviše su doprinijeli okretanje vanjskim tržištima i razvoj vlastite platforme za oglašavanje na Facebooku, SocialBrando, koja je kasnije akvizirana od strane Socialbakersa.

To nam je omogućilo da se, od agencije koja nudi isključivo usluge internetskog marketinga na lokalnom tržištu, proširimo i na vanjska tržišta, kao i da ponudimo razvoj, integracije i softverska rješenja u industriji analitike, velikih podataka i marketinga, odnosno oglašavanja.

Primarno okrenuti Europi

Rast je, otkriva naš sugovornik, nastavljen i u zadnje dvije godine: “Da, i dalje rastemo, a za novu listu — tko zna, vidjet ćemo. Poslat ćemo financijske izvještaje kad ih budu tražili pa ako upadnemo – super! Ako ne, probat ćemo ponovno dogodine. Što se tiče privlačenja još više klijenata na temelju plasiranja na ovogodišnju listu, ostaje nam tek vidjeti hoće li biti nešto konkretno na osnovu ovih rezultata, ali ovo priznanje svakako pomaže na vidljivosti.

SeekandHit trenutno broji 45-ero zaposlenih. Što se tiče projekata, primarno su okrenuti europskom tržištu, ponajviše zbog vremenskih razlika, prometne povezanosti i jednostavnosti putovanja.

Samo hrabro naprijed! 🙂

Daljnji su im planovi nastaviti u smjeru kojim idu, odnosno ponuditi kvalitetnu uslugu i proizvode te se i dalje specijalizirati unutar područja kojima se bave – marketing tech, automatizacija, analitika, veliki podaci, oglašavanje.

Nadamo se da će im rezultati opet nadmašiti očekivanja. Sretno! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Po struci magistra edukacije povijesti i talijanskog jezika, suosnivačica i dopredsjednica Kluba mladih Split. Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City.