Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

scaleup Office Split poziva te na obilježavanje Međunarodnog dana coworkinga

Split Tech City

Split Tech City

04.08.2022.

Znaš li da se već petnaestak godina 9.8. obilježava kao Međunarodni dan coworkinga? Ovaj je datum vezan za otvaranje prvog coworking prostora, i to u, nećeš vjerovati – San Franciscu.

Diljem svijeta ovaj će dan prigodnim programom obilježiti coworking prostori, a mi ćemo ti danas predstaviti što ovim povodom priprema ekipa iz scaleup Office Split.

Prednosti rada u coworkingu

Ivica Perić iz scaleup Office za početak nam je istaknuo kako je jedna od glavnih prednosti rada u coworkingu nad radom u klasičnom uredu ili od doma

mogućnost networkinga na radnom mjestu.

“Ono što razlikuje coworking od klasičnih ureda su fleksibilnost i isplativost. Naime, u sklopu ‘hybrid’ ponuda na dan ili sat moguće je koristiti radni prostor samo onda kad je potreban.”

Nadalje, dok se u coworking uredu sve bazira na članarini, klasični ured i ured kod kuće zahtijevaju angažman po pitanju osiguranja primarnih sredstava za rad.

Ivica Perić

Mnogi coworkeri ističu da im je coworking pomogao da izgledaju profesionalnije, posebno u samim počecima poduzetništva.

Osim navedenog, coworking im je omogućio i brojne usluge koje kod kuće ili u klasičnom uredu nisu mogli odmah u startu imati, kao što su profesionalni skener, prilagodljivi ergonomski namještaj, profesionalni aparat za kavu i sl.

scaleup Office Split – sve što ti treba za produktivan rad

Ivica ponosno ističe kako scaleup Office Split nudi najveći coworking prostor u našem gradu.

“Uz postojeća 4 standardna privatna ureda, u ponudu vrlo brzo stavljamo još čak 8 njih.”

Uz to, u ponudi imaju sobu za sastanke, phone box, printer/skener, besplatnu kavu, uslugu korištenja brzog interneta, usluge organizacije team buildinga, usluge prijave vlastite adrese ureda na njihovu i brojne druge.

Međutim, napominje naš sugovornik, u sklopu svih tih usluga njihova vizija je

stvoriti temelje networking platforme za upoznavanje. 

Tipičan dan u coworkingu

Upitali smo Ivicu da nam opiše tipičan dan u njihovom coworkingu.

“U scaleup Office Splitu tipičan dan izgleda vrlo mirno i profesionalno.”

Njihovi stalni članovi već od ranog jutra zauzimaju mjesta u svojim privatnim uredima ili za svojim FixDESKovima.

“Već oko 10 se stvara lagano druškanje u čajnoj kuhinji, gdje se kuhaju prve kave. Digitalni nomadi koji su rezervirali svoje termine za određeni dan upoznaju se s radnim prostorom te zauzimaju slobodna mjesta, a zatim slijede i prvi rezervirani sastanci u meeting sobi. Ukoliko je našim članovima hitno zauzeti privatni prostor, osigurali smo im i phone box.”

Već pred kraj klasičnog radnog vremena, oko 17 sati, većina članova napusti prostor. Do sada su, ističe Ivica, svi bili vrlo korektni i pristojni te je svako radno mjesto ostalo u potpunosti uredno.

“Nismo imali iskustva s potpunim radoholičarima, a oni najspremniji na rad ostaju u prostoru najkasnije do 19.30. Ipak, stvar je nešto drugačija kad u prostorima organiziramo druženje i evente, koji put veće druženje uz piće i glazbu, a ponekad inhouse druženje u kuhinjici. U tom slučaju većina coworkera spremno ostane networkati s ostalom poslovnom zajednicom. “

Stranci među korisnicima

Među njihovim korisnicima ima i stranaca, a čak i tvrtke koje su za stalno pozicionirane u njihovim privatnim uredima imaju “miješano” radno okruženje.

Zasad je u scaleup Office Splitu svoje urede otvorilo nekoliko tvrtki iz Češke i Slovačke, dok im na team buildinge najčešće dolaze njemačke kompanije.

“Naravno, mi smo otvoreni prema svima.”

Digitalnih nomada koji su na nekoliko dana koristili ovaj coworking bilo je iz svih krajeva svijeta, a njihov boravak u scaleup Officeu uvijek bude popraćen druženjem s ostalim članovima i obveznim razgovorima o tome što u čijoj zemlji mogu vidjeti i jesti. 

International Coworking Day 9.8.

“Ideja o obilježavanju Međunarodnog dana coworkinga u scaleup Office Splitu zapravo je krenula od standardne ideje druženja naših coworkera. Naime, rekli smo si – pa zašto ne bismo priču proširili cijelu priču? Naši coworkeri već znaju što im sve nudimo, ali smatramo da bi uživali u networkanju s još većim brojem poduzetnika. Isto tako, smatramo da coworking kao koncept još uvijek nije dovoljno poznat, stoga bismo rado toga dana otvorili vrata za sve one koji su željni saznati kako funkcionira scaleup coworking koncept”, objašnjava Ivica.

Pitaš se kako će izgledati njihov “dan otvorenih vrata”?

Tijekom utorka 9.8. bilo tko može doći na adresu Poljička 39 razgledati njihov prostor, a u 17 sati kreću sa zabavom i druženjem.

Zvuči zanimljivo!

“Dobra glazba, piće i nešto za prigristi ono su što ćemo ponuditi kako bismo u svom prostoru okupili što više poslovnjaka željnih druženja, razgovora i zabave.”

Nemoj propustiti ovu priliku te se iz prve ruke upoznaj s genijalnim konceptom i uslugama koje nudi scaleup Office Split!

Fotografije: Bruno Dubravec, Anja Ostojić, scaleup Office Split

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti