Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Rasti uz GrowIT: Uz natječaj Splitsko-dalmatinske županije razvij svoj IT projekt

Split Tech City

Split Tech City

22.04.2021.

U sklopu ICT županije pokrenut je GrowIT – natječaj za financiranje razvoja projekata IT startupa, kao nova mjera u nizu mjera za razvoj dalmatinskog IT startup ekosustava. Svrha ovog programa je poticanje razvoja IT sektora kroz potpore poduzetnicima u inicijalnim fazama razvoja inovativnih IT proizvoda, kao i jačanje konkurentnog nastupa postojećih poduzetnika na tržištu te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina.

Natječaj je namijenjen poduzetnicima (obrt, d.o.o., j.d.o.o.) koji, stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda, ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Tko se može prijaviti?

GrowIT korisnicima mjera ukupno daje 970.000 kuna. Riječ je, naime, o dvije vrste mjera; prva se odnosi na sufinanciranje pripreme i provedbe razvojnih IT projekata u inicijalnoj fazi razvoja (startupi do dvije godine starosti).

Cilj ove mjere stoga je potaknuti nove IT poslovne projekte i pružiti pomoć pokretačima projekata utemeljenih na stvarnim potrebama tržišta. Pomoću ove mjere poticat će se izrada prototipa i cjelovitog tržišnog koncepta inovativnih IT proizvoda. Na natječaj se tako može prijaviti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda sa sjedištem u Županiji te registriran u posljednja 24 mjeseca. Također, može se prijaviti i poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge registriran u posljednja 24 mjeseca sa sjedištem na području Republike Hrvatske. Preduvjet je da isti najkasnije do dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne potpore promjeni sjedište poslovnog subjekta i registrira ga u Županiji.

Druga se mjera pak odnosi na sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja IT projekata (startupi od dvije do pet godina starosti).
Temeljni cilj ove mjere jest razvoj naprednih funkcija postojećih IT proizvoda i poticanje poduzetnika na rast i razvoj vlastitih IT poduzeća ili obrta te plasman proizvoda i usluga na tržište. Na natječaj se može prijaviti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge sa sjedištem u Županiji, a registriran najmanje 24 mjeseca i najviše 60 mjeseci do dana podnošenja prijave. Također, može se prijaviti i poslovni subjekt koji ima sjedište na području Republike Hrvatske uz preduvjet da isti najkasnije do dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne potpore promjeni sjedište poslovnog subjekta i registrira ga u Županiji.

Kako se prijaviti?

Natječaj je objavljen na stranicama splitsko-dalmatinske županije, a otvoren je do 30.04. 

U finalni odabir prve mjere ulazi 15 prijavljenih s najvećim brojem bodova, a po okončanju će osam najboljih biti i nagrađeno. Najbolji od najboljih dobit će 70 000 kuna potpore, a ostalih sedam po 50 000 kuna.

Što se tiče druge mjere, proći će 6 prijavljenih, a nagrađeno će biti troje najboljih. Najveća nagrada iznosi 250 000 kuna, zatim 150 000 kuna i 100 000 kuna.

Rezultati natječaja

Župan na prijedlog Povjerenstva, temeljem rang liste najbolje ocjenjenih finalista, donosi odluku o dodjeli bespovratnih sredstava koja će biti objavljena na mrežnoj stranici Županije , čime se svi prijavitelji smatraju obaviješteni o rezultatima natječaja.
Po objavi rezultata natječaja prijavitelj sa Županijom potpisuje ugovor o dodjeli bespovratne potpore kojim se detaljno utvrđuju njegova prava i obveze.

Uz GrowIT vaše ideje konačno mogu izrasti u kvalitetne projekte, stoga ne oklijevajte i prijavite se na natječaj!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti