Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Sudjeluj na radionici Umijeće komuniciranja s medijima!

Split Tech City

Split Tech City

21.04.2022.

Vrijeme je za praktični rad: mjesec posvećen odnosima s javnošću idealan je za brušenje javnih komunikacijskih vještina! 😉

S obzirom na to da od svojih članova često čujemo kako imaju super projekte, ali problem nastane kad ih moraju javno prezentirati (pogotovo ispred kamera!), odlučili smo organizirati radionicu koja bi im mogla pomoći.

I ti imaš isti problem? Odlično – jer ova je radionica namijenjena svim zainteresiranima!

Umijeće komuniciranja s medijima

Ako svoju ideju, projekt ili priču želiš podijeliti sa cijelim svijetom, mediji ti itekako mogu pomoći u tome. Međutim, kako uopće dospjeti u medije?

A ako i dobiješ priliku, kako ne uprskati, već jasno i zanimljivo prezentirati svoju poruku? Ne brini, imamo čovika i za to! 😀

S radošću te pozivamo na petosatnu radionicu Umijeće komuniciranja s medijima komunikacijske stručnjakinje Pinije Poljaković.

Radionica će se održati u utorak, 26.4. od 9-14 h, u prostorima Visoke škole Aspira (Domovinskog rata 65, Split, prizemlje, dvorana P1). 

Na radionici ćeš učiti:
  • Kako privući pozornost medija i napisati dobar naslov, mail, poziv, priopćenje…? 
  • Kako dizajnirati relevantnu priču za medije? Radimo baš na tvom priopćenju medijima!
  • Zamijetili su nas, što sad? Kako se pripremiti za intervju, odgovarati na teška pitanja, ponašati se pred mikrofonom ili kamerom?
  • Koje su razlike u ponašanju i pripremi za podcast, reportažu, intervju ili dnevnik? Imat ćemo mali role play medijskih nastupa, malo ćemo te snimati, intervjuirati i dati feedback 🙂
  • Odjeća, body language, ton glasa, vrag je u detaljima ☺ (vježbat ćemo glasnice, disanje, ispraviti ti poštapalice…)
Detalji za prijavu:

Cijena sudjelovanja je 600 HRK za sve koji dolaze iz tvrtki koje su članice Split Tech Cityja, a 750 HRK za nečlanove.

Prijave se primaju slanjem maila na pinijapoljakovic3@gmail.com.

Kod prijave je potrebno navesti:

  • ime tvrtke ili osobno ime i prezime,
  • adresu,
  • OIB tvrtke ili osobe (ovisno kako se prijavljuješ)

Kako bi bio omogućen što kvalitetniji rad, moći će sudjelovati samo 12-ero osoba.

POSEBNA NAPOMENA: Kod prijave slobodno pošalji i svoje priopćenje medijima kako bi Pinija na radionici radila i na tvom primjeru!

Više o Piniji:

Pinija Poljaković je komunikacijska stručnjakinja po zanimanju, sociologinja po struci, novinarka i voditeljica po iskustvu i trenerica javnih i medijskih nastupa po pozivu. 

Njen medijski put započeo je prije 15-ak godina na valovima sada kultnog radija KL-Eurodom. Kasnije je bila voditeljica i urednica brojnih emisija na Radio Splitu, mikrofonu je često dodavala i TV kamere, a vodila je i brojne javne događaje, konferencije i festivale poput Festivala dalmatinskih klapa Omiš na HRT-u.

Zadnjih godina radi kao komunikacijska stručnjakinja u svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode, WWF, vodi različite događaje, moderira panele te je trenerica javnih i medijskih nastupa. 

Kakvi su dojmovi polaznika njenih radionica?

Kroz Pinijine radionice, privatne ili grupne, prošle su stotine ljudi – od studenata i juniora do top međunarodnih menadžera.

Evo što kažu neki od njih:

Matko Gulin, dr. med., specijalist radiologije u Poliklinici Croatia

“Piniji sam se javio uoči konferencije na kojoj sam bio panelist, a koja se uživo prenosila i putem video live streaminga. Pozornica, reflektori, kamere… Sve je to u meni izazivalo nervozu, strah i blokadu. Već u prvom online susretu Pinija je detektirala koji je moj ključni problem javnog nastupa te me naučila tehnikama kojima sam smirio um, disanje i cijelo tijelo. Kasnije smo prolazili kroz čitav zamišljeni panel, gdje sam se uz njeno role-play moderiranje pripremio za pravo izlaganje. Zajedno smo smišljali i cijeli nastup, koji je podrazumijevao ne samo stručno znanje, već i pitki storytelling za publiku. U samo tri online susreta osjećao sam se pripremljen i ohrabren te sam ne samo preživio svoj prvi takav nastup, već i osjetio zadovoljstvo! Na kraju smo prošli kroz cijelu snimku te mi je dala korisne savjete kako napredovati i dalje. Čut ćemo se ponovno, sigurno. Hvala, Pinija!”

Lin Li, Director of Global Policy and Advocacy, WWF International

“Pinija has provided my team a constructive and tailor-made training on public speaking. She is insightful, very skilled and willing to share insights with my team. For each team member, she shared her observations and gave to-the-point feedback to stimulate long last learning. We appreciated very much her contribution to our learning. It was a truly valuable learning experience together with her. I sincerely hope others can gain as much as we have gained from her sharing on public speaking.”

Uhvati svoje mjesto i vidimo se 26.4.!

P.S. Ako se dvoumiš, baci oko na Pinijino moderiranje panela na našoj mini PR konferenciji Komunikacijska izvrsnoST! 😉

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti