Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Radionica o dizajnu u sportu za osnovnoškolce

Tomislava Saša

Tomislava Saša

05.07.2018.

Prije ljetne pauze čeka nas još jedna Dizajnerska početnica, ovoga puta za osnovnoškolski uzrast. Dizajnerska početnica naziva Nogoradiona na rasporedu je 14. srpnja. Radionica će se održati na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka ulica 3, s početkom u 10 sati.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija Split u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

U sklopu radionice polaznice i polaznici će se kroz praktični rad upoznati s ulogom dizajna i vizualizacije u sportu i sportskim manifestacijama. Radionica je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Voditeljica radionice Nogoradiona je iskusna splitska dizajnerica Lana Vitas Gruić.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen. Prijaviti se možete na e-mail: dizajnerskapocetnica@umas.hr, a rok za prijavu je 12. srpnja do 17 sati.

Podijeli


O autoru:

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.

Povezane novosti