Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Prva ovogodišnja Dizajnerska početnica

Tomislava Saša

Tomislava Saša

15.01.2019.

Nova Dizajnerska početnica za osnovnoškolce pod naslovom REdizajn će se održati u subotu, 19.01., od 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Na ovoj radionici, polaznici će se upoznati s osnovnim elementima grafičkog dizajna. Korištenjem osnovnih grafičkih elemenata naučit će izraziti ideje, poruke i emocije. Cilj radionice je osvijestiti važnost grafičkog dizajna u svakodnevnom životu, te upoznati polaznike s procesom istraživanja i razmišljanja o sadržaju koje prethodi vizualizaciji, odnosno dizajniranju. Radovi će se izrađivati ručno, od pripremljenih materijala.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen. Prijaviti se možete na dizajnerskapocetnica@umas.hr, a rok za prijavu je do 18.1. do 17 sati.

Podijeli


O autoru:

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.

Povezane novosti