Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Požurite s prijavom na natjecanje za pametan grad

Split Tech City

Split Tech City

11.11.2020.

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od subote 21. studenog do nedjelje 22. studenog u sklopu Global Entrepreneurship Week-a.

Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje se organizira u suradnji s Gradom Splitom, a najbolji timovi će podijeliti nagradni fond od 20.000,00 kn. Organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split i tvrtka Lil Code Lab.

Također važno je naglasiti da je program razvijen u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 – 7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Ovogodišnje izdanje hackathona, zbog pandemije koronavirusa, održat će se u online formatu preko platforme Microsoft Teams.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja.

“Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove.”

Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju, a moguće je prijaviti se kao pojedinac ili tim, a tim može imati maksimalno četiri člana.

Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter; s jedne strane pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 15. studenog 2020. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 16. studenog. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Prijave za natjecanje vrše se putem linka.

 

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti