Požurite s prijavom na natjecanje za pametan grad

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od subote 21. studenog do nedjelje 22. studenog u sklopu Global Entrepreneurship Week-a.

Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje se organizira u suradnji s Gradom Splitom, a najbolji timovi će podijeliti nagradni fond od 20.000,00 kn. Organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split i tvrtka Lil Code Lab.

Također važno je naglasiti da je program razvijen u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 – 7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Ovogodišnje izdanje hackathona, zbog pandemije koronavirusa, održat će se u online formatu preko platforme Microsoft Teams.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja.

“Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove.”

Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju, a moguće je prijaviti se kao pojedinac ili tim, a tim može imati maksimalno četiri člana.

Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter; s jedne strane pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 15. studenog 2020. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 16. studenog. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Prijave za natjecanje vrše se putem linka.

 

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.