Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Svjetski, a naši: Potvrđena akvizicija Infobipa i Shift konferencije!

Tina Tomičić

Tina Tomičić

10.04.2021.

Danas službeno potvrđena akvizicija giganta Infobipa i vodeće regionalne tech konferencije Shift naslanja se na pozitivan poslovan trend hrvatske IT industrije započet prošle godine prodajom Nanobita Stillfrontu.

Dok nas s jedne strane državni vrh bombardira crnim pandemijskim vijestima i predviđanjima, IT firme nas fantastičnim postignućima uvjeravaju da nam je budućnost (barem ova tehnološka) itekako ružičasta!

Shift tim u Vodnjanu
Fokus stavljen na developere

Nekoć mali vodnjanski startup Infobip danas broji preko 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava gotovo 3 000 ljudi, posluje na 6 kontinenata kroz više od 65 ureda, a ovom akvizicijom najavljuje strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere, čime je osnivač i direktor Shifta Ivan Burazin ujedno imenovan Chief Developer Experience Officerom u Infobipu.

Važno je spomenuti kako Shift kao konferencijski brend ostaje i nastavlja raditi na organizaciji događaja i produbljivanju odnosa s developerima kao dio Infobipa.

“Moja je vizija oduvijek bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost s developerskom scenom u svijetu.”

“S potporom prvog hrvatskog jednoroga koja mi daje neovisnost i slobodu u radu te otvara nove mogućnosti, ta vizija napokon postaje stvarnost”, izjavio je Ivan Burazin.

Ivan Burazin, osnivač i direktor Shift konferencije i osnivač startupa CodeAnywhere
Desetljeće rada na događajima

Desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija pozicioniralo je Shift kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija, a akvizicija će omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u ovom području. To za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel.

Glavna zadaća i cilj ovog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije u Hrvatskoj, što će generirati dodatno pozicioniranje Lijepe naše na IT karti svijeta i ostvarivanje veze s developerima na tržištu putem potpuno novih startup programa.

Novi odjel će se osim Infobip Shift konferencije baviti i brojnim internim inicijativama kojima je cilj osnažiti developere u Infobipu, kao što su edukacije u području kreiranja sadržaja, javnih uloga ili Open Source inicijativa.

Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shifta u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog.

“Infobip je na uzlaznoj putanji brzog širenja u B2D prostor, odnosno Business to Developer zajednicu. Imati na svojoj strani Ivana sa svojim iskustvom kao osnivača B2D SaaS tvrtke Codeanywhere, kao i vodeće regionalne developerske konferencije Shift, snažan je vjetar u leđa”,

naglasio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Akvizicija Shifta nastavak je M&A aktivnosti Infobipa. Podsjetimo, vodnjanska IT kompanija proteklu je godinu zaključila sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Shift prkosi pandemiji

Iako je pandemija snažno utjecala na cijelu event industriju pa tako i na Shift, ova konferencija je bila jedna od rijetkih koje su se prošle godine održale. U rujnu je splitski Sustipan bio domaćin ShiftDev2020, a ujesen je održan i Shift Money. Fleksibilnost su pokazali i organizirajući Shift Remote, niz virtualnih predavanja domaćih i stranih stručnjaka.

Ova akvizicija će donijeti potrebnu stabilnost Shiftu kao i uvjete za rast vlastitog brenda konferencija, a Infobipu omogućiti poboljšanje odnosa s developerima, a najbolji način pristupanja developerima su konferencije!

Čestitamo i jednima i drugima!

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti