Poduzetnici, unaprijedite svoje poslovanje uz besplatne usluge STech akceleratora!

Sinoćnjim predavanjem završen je tematski blok o mogućnostima vanjskog financiranja za poduzetnike, a nastavak radionica u sklopu projekta STEch akceleratora slijedi u svibnju.

Sve (buduće) poduzetnike iz naše okolice zasigurno je razveselila informacija o mogućnosti besplatnog sudjelovanja na nizu radionica i predavanja koje organizira Poduzetnički akcelerator Split/ STech akcelerator u sklopu svog projekta „Nova razvojna stepenica Poduzetničkog akceleratora Split d.o.o.“.

Naime, u sklopu projekta, čiji je cilj povećanje ponude usluga stručne i savjetodavne podrške poduzetničke akceleracije za unaprjeđenje poduzetničkog sektora s naglaskom na inovacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz razvoj Poduzetničkog akceleratora Split, održat će se ukupno 10 radionica, predavanja i info dana namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima s područja naše županije, ali i svim zainteresiranim poduzetnicima iz cijele Hrvatske.

Sinoć smo sudjelovali na trećoj radionici „STech Finance“, kojom je završen tematski blok o mogućnostima vanjskog financiranja za poduzetnike.

Ulaganje i trgovanje startupovima

Zanimljivu opciju financiranja predstavio je gosp. Damir Bićanić, direktor platforme Funderbeam SEE. I sama još uvijek startup, platforma je fokusirana na ostale rastuće kompanije i mala poduzeća, kojima pomaže u spajanju s investitorima.

Funderbeam omogućava jednostavno i učinkovito ulaganje u odabrane kompanije, praktički u tri klika. Osim ulaganja, preko nas možete i trgovati svojim udjelima. Rastuće kompanije podržavamo tijekom i nakon inicijalne faze ulaganja. Svatko se može pridružiti uspjehu rastućih kompanija na Funderbeamu uz našu mrežu profesionalnih ulagatelja. Funderbeam je jedino mjesto na svijetu gdje ulagatelji mogu trgovati svojim udjelima u startup kompanijama“, objasnio je Bićanić, istaknuvši primjer tvrtke „Include“ Ivana Mrvoša kao prve hrvatske tvrtke koja je profitirala preko navedene platforme.

Kad čujete tog 23-godišnjeg mladića kako priča, kakvu viziju ima, kad shvatite kako je pravi radoholičar, a uz to iznimno inteligentan, ne može vas začuditi činjenica što ljudi žele ulagati u njegov posao. Odlična stvar koju on radi je i redovito izvještavanje o poslovanju; investitori iznimno cijene transparentnost“, oduševljeno je istaknuo.

Prilike za sufinanciranje projekata i istraživanja

Nakon izlaganja gosp. Bićanića, prisutnima se obratila gđa. Josipa Živko iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), prezentiravši natječaje iz područja istraživanja, razvoja i inovacija na koje će se poduzetnici uskoro moći prijaviti.

Predavanje je zaključila gđa. Daria Kuvek iz HAMAG-BICRO, koja je prezentirala ESIF jamstva i zajmove koji su na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima.

Na sinoćnjem predavanju, kao i na dvije protekle radionice, zainteresirani su, dakle, mogli saznati više o tome kako doći do bespovratnih sredstava, jeftinijih kredita i investitora koji su spremni uložiti u njihov posao.

Ni to nije sve!

Nastavak radionica slijedi u svibnju i lipnju, a tematski će se baviti pravnim aspektima poslovanja, posebno zaštitom patenata i intelektualnog vlasništva. Očekuje se i dolazak osoba s „A liste“ svjetske investicijske scene, s kojima će se sudionici moći povezati i prezentirati im svoje poduzetničke ideje, stoga potičemo sve koji se još uvijek premišljaju da iskoriste besplatne usluge i prilike koje im se nude u sklopu ovog projekta!

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.