Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Parklio osvojio prestižnu nagradu u sklopu projekta LIDER INVEST

Split Tech City

Split Tech City

21.10.2022.

Već sedmu godinu zaredom poslovni tjednik Lider održava projekt LIDER INVEST, čiji je cilj povećanje ulaganja u domaću proizvodnju, otvaranje novih radnih mjesta, poticanje izvoza i stvaranje dodane vrijednosti kroz jačanje institucionalnih i pravnih okvira potrebnih za stvaranje pozitivnog ozračja  za investicije.

Sami projekt, prema riječima glavnog urednika Lidera, g. Miodraga Šajatovića, nastao je “iz inata jer se u Hrvatskoj, nažalost, godinama u drugi red guraju oni koji su u industriji, proizvodnji, izvozu.”

Dodjela nagrada za hvalevrijedan rad hrvatskih poduzetnika investitora održala se 19. listopada u hotelu Westin u Zagrebu.

Među nagrađenima je splitska tvrtka Parklio, član naše Split Tech City zajednice.

Kao i svake godine, primijenjeni su sljedeći kriteriji za odabir investicija: 

  • Udio izvoza
  • Broj novootvorenih radnih mjesta
  • Suvremenost tehnologije
  • Prihod po zaposlenome
  • Udio domaćeg materijala
  • Procjena stupnja dodane vrijednosti
  • Stupanj finalizacije proizvoda
  • Utjecaj na okolinu – održivost

Parklio je osvojio nagradu za “Najbolje ulaganje u vlastitu proizvodnu liniju” smart parking rješenja.

Nagradu je preuzeo COO Parklija, Marko Smoljo.

Parklio proizvodi – sinonim za kvalitetu

U protekloj godini napravili su značajne investicije u proizvodnu liniju.

Nabavljen je multifukcionalni CNC dispenzer koji ubrzava, automatizira i olakšava proces sklapanja komponenti proizvoda, a potom se sve pregledava kamerama koje koriste AI algoritme za provjeru kvalitete. 

Parklio u svojim proizvodnim postrojenjima ima preko 1000 komponenti, stoga ne čudi da su značajna sredstva uložena u testne jedinice i pripadajući softver kojim se ispituju sve te komponente.

Parklio proizvodi tako i dalje nastavljaju biti sinonim za kvalitetu, što potvrđuje i dodijeljeni ISO certifikat za izvrsnost sustava za upravljanje kvalitetom proizvoda.

Ništa bez timskog rada!

CEO Parklija, Dario Boras, kaže kako sve ovo ne bi bilo moguće bez njegovog tima.

“Ova nagrada nam je izrazito draga jer potvrđuje da su sve odluke koje smo donijeli vezano za  proizvodnju u protekle dvije godine bile ispravne“, kazao je Boras i dodao:

Svake godine bilježimo značajan rast prihoda i izvoza, na što smo odgovorili novim ulaganjima kako bismo skalirali proizvodnju i zadovoljili rastuću potrebu tržišta za Parklio proizvodima.”

Iznimno nam je drago čuti za ovakve uspjehe naših članova. Čestitamo od srca i želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu! 🙂

Fotografije: Lider Media

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti