Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Prijavite se na međunarodno studentsko startup natjecanje – STup!2021

SPI Split

SPI Split

30.04.2021.

U skladu sa svojim temeljnim postulatima – poticanju poduzetničke svijesti i vještina kod mladih, Studentski poduzetnički inkubator pri Ekonomskom fakultetu u Splitu organizira drugo izdanje međunarodnog studentskog startup natjecanja pod nazivom STup!2021, uz potporu Grada Splita, Sveučilišta u Splitu, alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) te organizacije WorldChicago.

Po prvi puta se u organizaciju događaja uključuje i alijansa Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), odnosno njenih šest partnera sveučilišta. Stoga će na ovogodišnjem STup! startup natjecanju, osim studenata iz Splita te ostalih partnerskih zemalja, po prvi put sudjelovati i studenti Sveučilišta iz Cadiza, Bresta, Gdanska, Kiela i Malte. Ideja Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) je potaknuti poduzetnički način razmišljanja, višejezičnost kao i razvijanje transverzalnih vještina koji se potiču ovakvim događajima.

Hibridno izdanje natjecanja

Iako je prošle godine COVID-19 spriječio održavanje natjecanja, ove godine natjecanje će se održati 18. i 19. lipnja u hibridnom izdanju. Samo natjecanje održat će se kombinirajući nastup uživo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i online sudjelovanje preko Zoom platforme. Broj sudionika uživo ponajprije će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama.

Kao što i sam naziv natjecanja govori, kroz natjecanje se u prvi plan gura ono bitno – studenti, startupi te Split kao mjesto događaja. Bitno je naglasiti da je riječ o natjecanju koje organiziraju studenti za studente, u želji za međusobnom potporom u realizaciji poduzetničkog poduhvata.

Kroz manifestaciju se želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture među studentima, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini. U dva dana, koliko će trajati ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

Prilika za predstavljanje startupa na globalnoj sceni

Posljednjih godina Split sigurnim koracima gradi sliku grada koji ne asocira samo na turizam, već sveobuhvatan prosperitet. Uz razvoj se nameću i inovacije, a uz inovacije se nerijetko veže i mladenačka mašta, ambicija i odvažnost ka koraku u bolje sutra. Upravo taj korak u bolje sutra, sveučilišni startup-ovi iz raznih dijelova svijeta tražiti će “Ispod sunca zlatnoga”. Glavni cilj događaja jest pružiti podršku studentskim startupovima i dati priliku mladim poduzetnicima da predstave svoj rad na globalnoj startup sceni.

STup! konferencija će okupiti lokalne i međunarodne IT startupove, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora, pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i investitori i akceleratori s programima namijenjenim mladim inovatorima i startupima.

Iskoristite priliku!

Ovogodišnji program manifestacije, kao i prijave koje su otvorene do 15. svibnja, možete pronaći na službenoj web stranici www.stup.efst.hr, a sve aktivnosti možete pratiti i putem društvenih mreža Studentskog poduzetničkog inkubatora.

 

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti