Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Osnovnoškolci i srednjoškolci, besplatno naučite programirati!

Split Tech City

Split Tech City

14.09.2019.

Danas vam prenosimo vijest koja će zasigurno razveseliti ne samo učenice i učenike, već i njihove roditelje.

Naime, u okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija i ove godine organizira besplatnu školu programiranja EDIT CodeSchool!

Širenjem znanja do unaprjeđenja IT sektora

Besplatna škola programiranja odvija se kao dio programa EDIT – Edukacijski IT centar, koji za cilj ima promoviranje, pokretanje i unaprjeđenje IT sektora na području naše županije. Tijekom protekle dvije godine EDIT CodeSchool organizirana je u 9 gradova diljem Županije, a pohađalo ju je ukupno preko 1100 učenika iz 20 osnovnih i srednjih škola.

Ovaj je program namijenjen učenicama i učenicima viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, a planira se upis oko 600 djece u 20 osnovnih i srednjih škola na području devet gradova – Splita, Solina, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, Makarske i Supetra.

Znanje dostupno svima

Uz moto “Znanje dostupno svima“, učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu ili web aplikacije koristeći JavaScript programski jezik, moderne ‘frameworke’ i razvojna okruženja u naprednom JS programu. Osim što će steći nova znanja, razvijat će vještoinu timskog rada i imati priliku odlično se zabaviti!

Nastava će se odvijati u malim grupama od maksimalno 15 učenika/ca, a održavat će se subotom ili u dogovoru s nastavnikom/icom informatike u trajanju od dva sata tjedno. Sudionike očekuje ukupno 30-40 sati predavanja i vježbi u periodu od 19.10.2019. – 30.1.2020., a učit će se iz posebno kreiranih interaktivnih e-materijala.

Prijave za ovogodišnji, treći po redu, EDIT CodeSchool počele su 9. rujna, a traju do 19. rujna.

Najistaknutijim učeničkim timovima dodijelit će se prigodne nagrade za najbolje završne radove.

Partneri projekta su III. gimnazija, PMF i FESB Split, kao i istaknute IT tvrtke: Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus, SeekandHit, LilCodeLab i Infobip.

Više informacija pronađite na www.ictzupanija.hr/edit.

P.S. Pohađanje škole programiranja nije dobro samo za one koji će se jednog dana baviti programiranjem; podsjetite se ovdje zašto su digitalne vještine dobre za djecu! 😉

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti