Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na OpenCoffee meetup dolazi Damir Sabol, osnivač aplikacije Photomath

Split Tech City

Split Tech City

19.10.2022.

Vrijeme je za 135. OpenCoffee Split meetup!

S obzirom na uspjeh koji uživa naš sljedeći gost, ne sumnjamo da će se za njegovo predavanje tražiti mjesto više.

Ipak, i ovog puta osiguravamo intimnu atmosferu i kvalitetno međusobno druženje, zbog čega će samo oni najbrži uspjeti uhvatiti svoje mjesto na najdugovječnijem splitskom meetupu.

Dana 28.10. (petak) s početkom u 18 sati u Tap B Micro Brewery održat će se 135. OpenCoffee Split meetup, na kojem će predavanje “Photomath: Kako smo izgradili najpopularniju svjetsku matematičku aplikaciju” održati Damir Sabol.

Photomath – jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda

S Photomath aplikacijom su mnogi već upoznati – ipak se radi o najuspješnijoj mobilnoj aplikaciji iz Hrvatske te jednoj od najpopularnijih edukacijskih aplikacija svih vremena.

Uz pomoć računalnog vida i umjetne inteligencije, aplikacija Photomath koristi kameru mobilnog uređaja da prepozna te trenutno riješi i objasni matematičke zadatke.

Dostupna je na više od 30 jezika i u preko 195 država diljem svijeta, a mjesečno riješi i objasni više od 2 milijardi matematičkih problema.

Damir Sabol, njezin osnivač i CEO, ovom će prilikom ispričati priču o tome kako je nastala Photomath aplikacija te podijeliti mnoge manje poznate behind-the-scenes trenutke, kao i svoju viziju za budućnost.

Poduzetništvo i napredne tehnologije

Damir Sabol je uspješan hrvatski startup poduzetnik. Suosnivač je i izvršni direktor tvrtke Photomath, čija je istoimena mobilna aplikacija prva na svijetu za učenje matematike, s više od 300 milijuna preuzimanja na globalnoj razini.

Misija Photomatha je demokratizirati edukaciju korištenjem umjetne inteligencije i softverski generiranog edukacijskog sadržaja.

Damir je i suosnivač tvrtke Microblink, koja razvija B2B softverska rješenja temeljena na tehnologiji računalnog vida, a prethodno je u svojoj karijeri bio i osnivač i izvršni direktor Iskona, prvog privatnog pružatelja internetskih usluga i jedne od prvih tvrtki s podrškom za VC u Hrvatskoj.

Po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike, a studirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Najviše uživa u razvoju inovativnih proizvoda koji se temelje na naprednim tehnologijama.

Sudjelovanje je besplatno, ali prijave su obvezne.

Vidimo se 28.10. u 18 sati u Tap B Micro Brewery (Dinka Šimunovića 14a)!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti