Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Održano finale Studentske poslovne akademije SPI-a

SPI Split

SPI Split

03.06.2021.

U srijedu 2. lipnja, u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, održan je SPI Demo Day 2021. – svečani završetak Studentske poslovne akademije koju kroz akademsku godinu provodi Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu. Svoje poduzetničke projekte stručnom žiriju predstavilo je osam timova koji su uspješno završili šesto izdanje programa Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Ovogodišnji projekti obuhvatili su širok spektar poslovnih sektora

Redom su se predstavili:
Kosmos Design (Andrea Kosmos i Siniša Kosmos) – custom made izrada keramičkih predmeta
WindWard (Nikola Tandara, Ante Đonlić, Dživo Jelić i Tomo Kulišić) – aplikacija za organizaciju jedriličarskih regata – Split Raiders (Sven Bakić) – eSport organizacija
Umami (Sara Lucija Dragičević i Josipa Dilber) – online trgovina azijskih prehrambenih proizvoda
UniCompoST (Ante Čović-Stanić, Josipa Bračić i Pamela Pinjuh) – sustavi koji kombiniraju obradu biorazgradivog otpada i indoor uzgoj bilja
City meeting point (Nikola Dželalija, Antonela Šarić i Željana Lekšić) – agencija za upravljanje privatnim smještajem
SanitetMe (Luka Kukoč i Nikola Šušnjar) – digitalizacija sanitetskog prijevoza
eLevent (Lorena Šipić, Kristina Katavić i Martina Šarić) – agencija za sportski menadžment i organizaciju sportskih događaja

Timovi su za predstavljanje projekata imali na raspolaganju 7 minuta te dodatnih 5 minuta za pitanja žirija. Kvaliteta projekata određivala se na osnovu izrađenog poslovnog plana i prezentacije ispred žirija. Na osnovu ova dva parametra, tri prvoplasirana tima bili su UniCompoST, Kosmos Design i WindWard.

Stručni žiri činili su:
– Marko Maljković, suvlasnik tvrtke Locastic
– Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Hrvatska udruge poslodavaca i
– Izv. prof. dr. sc. Dario Miočević, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta u Splitu

Program Studentske poslovne akademije trajao je 6 mjeseci, a u ovom formatu izvodi se od akademske godine 2015./16. Tijekom programa polaznici na konkretnim primjerima vlastitih projekata razvijaju poslovne modele, analiziraju tržišta, izrađuju marketinške strategije, rade na organizacijsko-logističkim aspektima projekta, izrađuju financijske projekcije i ocjenjuju održivost projekta, uče prodajne vještine te poslovno komuniciranje i prezentiranje. Kao rezultat rada u navedenim područjima formira se gotovi poslovni plan. Kroz cijeli program intenzivno se radi s mentorima, kako s Ekonomskog fakulteta tako i s mentorima iz industrije.
Do sada je program Studentskog poduzetničkog inkubatora prošlo 170 polaznika, koji su otvorili preko 20 poslovnih subjekata.

Uskoro se otvaraju prijave za novu generaciju

Prijave za novu generaciju polaznika programa Studentskog poduzetničkog inkubatora, za akademsku godinu 2021./2022. bit će otvorene 1. listopada ove godine.

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti