Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Prijavi se za obilazak Visoke škole Aspira!

Split Tech City

Split Tech City

11.05.2023.

Znaš li da su među Split Tech City članovima, uz brojne tvrtke iz tehnološkog sektora, također različite ustanove i organizacije?

Jedna od njih je Visoka škola Aspira, u koju te vodimo 16.5.2023.!

Naime, baš kao što vodimo grupe mladih u obilazak IT tvrtki, tako ćemo obići i Aspiru.

Ovaj obilazak bit će posebno zanimljiv srednjoškolcima, ali i svima onima kojima studiranje na nekom od Aspirinih programa zvuči zanimljivo.

Više o studiranju na Aspiri

Među brojnim studijima koje Visoka škola Aspira nudi je stručni studij Računarstva (Programsko inženjerstvo).

Naš studij Računarstva (smjer Programsko inženjerstvo) kreiran je u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, okrenut praksi i baziran na primijenjenom poslovanju u području računarstva. U cilju svakodnevnog praćenja najnovijih dostignuća, naglasak je stavljen na rad u malim grupama pod vodstvom mentora, rad na studijama slučaja, isticanje individualnog razvoja i stjecanje praktičnih znanja kroz stvarne primjere”, ističu iz Aspire.

Uz studijske programe, Aspira već godinama izvodi brojne programe cjeloživotnog obrazovanja iz područja IT-a, ali vrijedi spomenuti i one iz područja menadžmenta, poduzetništva, komunikologije, gastronomije i turizma!

Transformativno edukacijsko iskustvo 

Misija visoke škole Aspira je kreirati transformativno edukacijsko iskustvo kroz primjenu najbolje svjetske prakse i suradnju s vodećim stručnjacima.

Praksa je od iznimne važnosti za studente, a kroz naš program studenti dobivaju priliku usvojiti sve potrebne vještine, znanja i kompetencije koje će poslodavci zasigurno od njih očekivati. ‘Kreirati transformativno edukacijsko iskustvo’ znači djelovati transformativno na studente i društvo u cjelini, kroz sustavno inoviranje obrazovnih programa i primijenjena istraživanja za rješavanje problema realnog sektora te poticanje inovacije i kreativnosti u poduzetništvu”, ističu.

Fokus na stručnoj praksi

Od svog su osnutka fokusirani na suradnju s realnim sektorom te organizaciju i razvoj stručne prakse:

Aspira je jedina visokoobrazovna ustanova koja svojim studentima omogućuje praksu od prve godine. Ovakav pristup studiju pruža svim studentima priliku da dobiju stvarni uvid u poslove kojima se žele baviti te im samim time pomaže u formiranju odluka o vlastitoj budućnosti.

Stručnu praksu studenti odrađuju u prestižnim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama, brojnim agencijama i kompanijama iz područja ICT, turizma, gastronomije i sporta.

Po završenom studiju, stečene vještine omogućuju studentu samostalan profesionalni i osobni razvoj. Iznimno smo ponosni što stručna praksa često preraste u sezonski posao ili trajno zaposlenje te u životopisu naših studenata predstavlja prvu pravu i kvalitetnu referencu.

Split Tech City obilazak Aspire održat će se 16.5.2023. (utorak) s početkom u 10 sati na adresi Domovinskog rata 65. Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Vidimo se!

Fotografije: Visoka škola Aspira

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti