Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

O piktogramima na Dizajnerskoj početnici

Tomislava Saša

Tomislava Saša

15.02.2019.

Nova Dizajnerska početnica za osnovnoškolce “Pikto olimpijada” će se održati u subotu, 23.02. Na ovoj radionici, inspiriranoj predstojećim Olimpijskim igrama u Tokyu 2020., polaznici će dobiti priliku dizajnirati set piktograma za olimpijske sportove. Pritom će se upoznati s poviješću piktograma, ali i naučiti kako ih primijetiti i tumačiti u svakodnevnom životu.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Radionica će se održati od 10 do 12 sati na lokaciji umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka 3. Namijenjena je za osnovnoškolski uzrast, od 5. do 8. razreda. Rok za prijavu je do 22.2. u 17 sati. Prijaviti se možete na mail dizajnerskapocetnica@umas.hr. Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Podijeli


O autoru:

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.

Povezane novosti