Nova Dizajnerska početnica za osnovnoškolce

Nova Dizajnerska početnica održat će se u subotu, 30. lipnja, na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3. Prošli mjesec održala se radionica za srednjoškolce, a ovaj mjesec na redu su osnovnoškolci (5. – 8. razred).

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

U radionici naziva ”Skica” polaznici će se upoznati sa značenjem i svrhom crtanja u današnjem svijetu koji je zagušen vizualnim sadržajem. Kroz proces idejnog razvoja i vizualizacije proći će faze promišljanja, interpretacije i pristupa zadanim pojmovima. Naglasak radionice je na slobodnom crtanju i maštovitoj interpretaciji zadanih pojmova kroz skicu koja je neopterećena tehnikom, formatom i rezultatom. Radionica će tako potaknuti djecu osnovnoškolskog uzrasta na eksperiment i kreativan rad.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen. Rok za prijavu je 29. lipnja do 12 sati, a prijaviti se možete na mail dizajnerskapocetnica@umas.hr. Voditelj radionice je Goran Radošević.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.