Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Uvod u Dotsamu i NFT radionica za kreativce

Tina Tomičić

Tina Tomičić

01.10.2021.

Riječi poput NFT, blockchain, kriptovalute izlijeću iz paštete od početka godine, a ako vam navedeni termini još uvijek stvaraju konfuziju i zbrku, pozivamo vas da nam se pridružite na Dotsama Blockchain prezentaciji i RMRK NFT radionici koje će se održati u srijedu 13.10. s početkom u 18:30 sati u konferencijskoj sali hotela Ora

Prezentacija će biti uvod u sva tri pojma, dok će radionica postepeno objasniti kako “mintati” NFT na RMRK platformi te promovirati isti.

Osim toga, secirat ćemo najusješnije NFT projekte te objasniti mogućnosti RMRK 2.0, najnaprednijeg NFT protokola na svijetu.

Pošto je RMRK protokol implementiran na blockainu Kusama, predavačica XyloDrone će detaljnije objasniti funkcije ovoga lanca, ali i njegovog rođaka Polkadota.

Okvirno vrijeme trajanja događaja je 1.30h, a svi sudionici bi sa sobom trebali ponijeti: laptop, NFT materijal, Digitalni file (JPEG, PNG, GIF, WEBP, MP4, OGG, GLB, PDF format) veličine do 30MB, a svi koji pošalju mail na  xylodrone@protonmail.com dobit će PDF prezentaciju.

O predavačici

XyloDrone je podrijetlom iz Splita, ali trenutno zivi u Londonu. Počela je plivati unutar blockchain voda početkom godine kada je radila kao producent holograma i filmova. Nakon što je dublje zaronila u Kusama i Polkadot, prvenstveno se posvetila UX/UI dizajnu te stvaranju NFT-ova, pošto se u prošlosti primarno bavila umjetnošću, fotografijom i dizajnom. Trenutno radi kao dio glazbenog startupa te MetaPrime projekta koji je u Kusama sferi. Djeluje kao Subsocial (drušveni mediji Polkadota) ambasador i vodi Londonski umjetnički kolektiv UN-LUX.

Osigurajte ulaznicu na vrijeme 

Radi lakše interakcije, ali i pridržavanja mjere socijalne distance, događaj je limitiran na 20 sudionika. Ulaznice po cijeni od 140 kuna (70kuna za studente) kupite preko Entrio platforme!

Uplovite u blockchain tehnologiju i dođite 13.10. u 18:30, vidimo se! 

Sponzor događaja je RMRK kojem se ovim putem zahvaljujemo! 

O RMRK-u

Remark je protokol koji korisnicima omogućuje izradu i prodaju unaprijeđenih i prilagodljivih NFT tokena na Kusami i svim drugim blockchain mrežama unutar Polkadot sustava.

Platforma omogućuje slaganje i prilagodbu NFT tokena na bezbroj načina, za svaki mogući scenarij primjene, a nije pogodan za pametne ugovore. RMRK je napravio Bruno Škvorc, koji je prije bio tehnički edukator Web 3.0 fundacije.

Više pročitajte ovdje

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti