Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Moda i tehnologija idu zajedno: Infobip, IUTD Studios i Blank predstavili NFT hoodicu!

Split Tech City

Split Tech City

05.12.2022.

Među najnovijim zanimljivostima iz domaćeg tehnološkog sektora je – pokretanje linije dizajnerske odjeće!

Naime, Blank, Infobip i IUTD Studios lansirali su ograničenu seriju inovativnih Infobip NFT ‘hoodica’. Ovaj pothvat predstavlja jedan od prvih takvih primjera na hrvatskoj tehnološkoj sceni.

Više od majice

Hoodice’, odnosno majice s kapuljačom, često su među omiljenim odjevnim komadima brojnih programera, zbog čega se upravo “majice s logom” dijele na mnogim tehnološkim konferencijama.

Ivan Burazin iz Infobipa došao je na ideju da napravi prvu modnu liniju s unikatnim odjevnim komadima koje će ljudi s ponosom nositi.

Pri realizaciji svoje ideje surađivao je s mladim dizajnerom Joshuom Čirjakom, vlasnikom IUTD Studios.

Povezani u različitosti

Font na prednjoj strani majice nastao je nakon što je Joshua nekoliko puta ispisao riječ Infobip, stavio papir u skener i protresao ga nekoliko puta kako bi se papir iskrivio.

Na stražnjoj strani majice, pak, otisnuti su nazivi Infobipovih ureda i njihov dobro poznati slogan – Worlds connected.

Najzanimljiviji dio ‘hoodica’ su bedževi koji predstavljaju svaku zemlju u kojoj Infobip ima ured. U dizajnu bedževa korištene su samo dvije do tri boje i jednostavne linije, a najveći izazov bilo je osmisliti simbol za pojedinu državu. Željeli su omogućiti ljudima diljem svijeta da skupljaju i kombiniraju bedževe na svojim ‘hoodicama’.

Želeći naglasiti internacionalnost projekta, Ivan i Joshua organizirali su promo fotoshooting u Koreji; za modele su angažirali poznatu stilisticu koja je radila kampanje za Balenciagu i Chanel te dvije korejske influencerice.

Važan doprinos Blankovaca 

Blankov tim je sudjelovao u važnom dijelu procesa kreiranja NFT ‘hoodice’, o čemu nam je više otkrila Antonija Mihovilović, voditeljica Blankova marketinškog odjela.

“Pomogli smo im u spajanju NFT tehnologije s ‘hoodicom’ te bili zaduženi za postavljanje pametnih ugovora za NFT-ove, webshopa za prodaju ‘hoodica’ i web aplikacije za potvrdu NFT-ova.”

Cijeli proces kupovine je, objašnjava Antonija, vrlo jednostavan i intuitivan.

“Svaki kupac Infobip Worldwide majice s kapuljačom bit će upitan za svoju Polygon adresu prije završetka kupnje. Nakon što dobiju majicu, moći će preuzeti svoj NFT dodirom na NFC oznaku, što otvara opciju dodavanja u njihov digitalni novčanik. Za vlasnika ‘hoodice’ nisu potrebna nikakva plaćanja (‘gas fees’), budući da će Infobipova pozadinska usluga za njega stvoriti ili ‘mintati’ NFT. Nakon dodavanja u novčanik, svatko može dodirnuti NFC majice s kapuljačom i automatski provjeriti autentičnost putem OpenSea.”

Drago nam je čuti da je ovo tek početak sjajne suradnje;

plan je stvoriti cijelu modnu liniju koja će biti prisutna u fizičkom i digitalnom svijetu.

Ako ti sve skupa zvuči zanimljivo, budi među samo 300 sretnika i sretnica koji će nositi prvi komad proizašao iz ove kreativne suradnje i nabavi svoju Infobip ‘hoodicu’ na hoodie.infobip.com!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti