Kupi ulaznicu i sudjeluj na trećem Split Tech City Festivalu!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

NetHub je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

02.11.2021.

NetHub je prvi hrvatski poduzetnički akcelerator usredotočen na razvijanje tehnologija u zdravstvu, čiji program upravo razvija interdisciplinarni tim mladih stručnjaka. NetHub osnovan je početkom 2021. godine od strane društva E.C.H.R., a s ciljem unapređenja poslovne klime za mala i srednja poduzeća.

Prepoznavši tržišne potrebe i koristeći najbolja iskustva jedne od vodećih međunarodnih korporacija za razvoj infrastrukture i programa potpore u području inovacija i poduzetništva, grupe Euroconsultants, društvo E.C.H.R. osnovalo je NetHub.

NetHub smjera povezati potrebe zdravstvenog sustava s mogućnostima digitalnih tehnologija, čime se otvara široko područje dugoročno održive i kreativne suradnje između dvaju sektora.

“U potpunosti smo posvećeni podržavanju inovacija i poduzetništva, prvenstvo putem njihova razvoja te suradnje s relevantnim dionicima”,

poručuju iz akceleratora.

Pružanje sustavne podrške startupima

Akcelerator će svojim programom pružati sustavnu podršku startupovima u ubrzanju rasta, pribavljanju početnog (sjemenskog) financiranja i što bržem sticanju poduzetničke sposobnosti njihovih timova, kako bi dobili najveće prilike za tržišni uspjeh. Nadalje, svojim će korisnicima ponuditi brojne korisne usluge, uključujući strukturirani program mentorstva, pristup početnom financiranju i investitorima, masterclass edukacije, umrežavanje, potrebnu infrastrukturu (coworking prostor), dostupnost sektorskih stručnjaka te organizaciju demo dana.

Ciljnu skupinu čine studenti, MSP-ovi, privatne i javne ustanove u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi

Kako bi povećao interes javnosti za razvoj startupa u području digitalnog zdravstva, NetHub je organizirao i uskoro će provoditi događanja za svoje glavne ciljane skupine – studente, MSP-ove u IT sektoru te privatne i javne ustanove u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi, a trenutno provodi projekt “Razvoj poduzetničkog akceleratora za tehnologije u zdravstvu”, sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uvođenjem usluga poslovnog umrežavanja zdravstvenog i IT sektora, projekt je usmjeren na problem njihove nedovoljne povezanosti, ali i na izgradnju poduzetničkih kapaciteta, znanja i vještina MSP-ova IT sektora u području razvoja inovativnih rješenja u zdravstvu.

NetHub će u sklopu ovog projekta provesti i svoj prvi tromjesečni akceleratorski program namijenjen startup timovima, tijekom čijeg će trajanja timovi sudjelovati na radionicama, edukacijama, mentor madness tjednu i networking događanjima, dok ukupni iznos financijske potpore ovisi o samoj fazi razvoja proizvoda. Osim navedenog, dobit će i izvrsnu mentorsku i savjetodavnu podršku priznatih domaćih i stranih nišnih stručnjaka kao i prilike za međunarodno umrežavanje.

Doprinos razvoju transnacionalnog inovacijskog ekosustava

Projekt “Social Innovation for integrated health CARE of ageing population in ADRION Regions – SI4CARE”, razvijen u sklopu programa “INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020.” jedan je od onih u čijoj provedbi društvo E.C.H.R. pridonosi razvoju transnacionalnog inovacijskog ekosustava u području integriranih zdravstvenih usluga za stariju populaciju u zemljama Jadransko-jonske regije.

NetHub širi svoj tim

Nethubov vodeći tim čine stručnjaci u područjima transfera tehnologije, intelektualnog vlasništva, pristupa financiranju, poslovnog planiranja te promocije i komunikacije, a očekuju da im se pridruži voditelj/ica akceleratorskog programa, za što je u tijeku natječaj objavljen na web stranici Split Tech Cityja.

Ako vas pak zanimaju startupi i želite se pridružiti Nethubovom timu, možete ih kontaktirati ovim putem.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti