Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Održana 3. Mini PR konferencija: Komunikacijska izvrsnoST ključna je za organizaciju kvalitetnih događaja!

Romana Ban

Romana Ban

30.04.2024.

Lete dani, lete godine! Prošlog je četvrtka u AC Hotel by Marriott Split održano treće izdanje Mini PR konferencije Komunikacijska izvrsnoST!

Ovu komunikacijsku konferenciju tradicionalno organiziramo u suradnji s agencijom Vrh komunikacije, a i ove je godine publika brojila stotinjak zainteresiranih.

Za vođenje programa ohrabrili smo našu vrijednu volonterku Katarinu Nožina, kojoj je ovo bio prvi javni nastup. Bravo, Kate! 🙂

Katarina Nožina

Program je započeo panel raspravom “Organizacija događaja od A do Ž”, koju je moderirala Pinija Poljaković, a na kojoj su kao panelisti nastupili Danijell Nikolla (San Sustipanske Noći), Romana Ban (Split Tech City) i Luka Šipić (Vrh komunikacije).

Luka Šipić i Pinija Poljaković

Kako teče proces organiziranja događaja, počevši od nastanka same ideje? Koliko je za uspjeh događaja bitno raspodijeliti odgovornosti i kvalitetno komunicirati unutar organizacijskog tima? Na koji način odabrati sudionike i privući sponzore? Što ako se čini da na kraju publike – neće biti? Je li teže organizirati glazbeni festival ili dobiti građevinsku dozvolu?

Panelisti su na sva ova pitanja odgovarali iznoseći vlastita iskustva. Njihov razgovor možeš pogledati i poslušati na Split Tech City YouTube kanalu!

Uslijedila je prezentacija nekoliko inicijativa i organizacija koje u našem gradu redovito organiziraju odlične događaje, a upravo su u pripremama za sljedeća izdanja.

Barbara Žaja tako je predstavila hvalevrijedne programe Digitalne Dalmacije, Frane Doljanin najavio je DUMP Days konferenciju, Toni Miličević je govorio o Tinel Meetupu i skorašnjem Tinel Openu, a Laura Galić iz udruge ESN Split najavila je Festival mobilnosti.

Barbara Žaja i Frane Doljanin
Toni Miličević

Pauzu smo iskoristili za networking na najjače – uz puno razgovora i smijeha, nije nedostajalo ni kave i kolačića. 

Program je nastavljen razgovorom 1 na 1 “Komunikacija kao ključni zagovarački alat”, gdje je Andrea Čović Vidović iz Europske komisije odgovarala na pitanja Luke Šipića.

Andrea je, kao Splićanka koja odavno ne živi u Splitu, bila oduševljena opuštenom atmosferom i zalaskom baš u vrijeme svog nastupa! 

Andrea Čović Vidović i Luka Šipić

Tko, što i kako komunicira ususret “superizbornoj” godini, očekuje li se porast izlaznosti na izbore za Europski parlament, koliki je utjecaj influencera na razmišljanje mladih o politici, kako se Europa nosi s izazovima umjetne inteligencije na privatnost podataka?

Bilo je zanimljivo slušati njena razmišljanja i predviđanja, a posebno smo ostali oduševljeni lakoćom kojom je objašnjavala neke komplicirane pojmove i procese!

I ovaj dio programa možeš pogledati na našem YouTube kanalu.

Program je završen “Q&A” sesijom, gdje su svi sudionici odgovarali na pitanja iz publike, kojih nije nedostajalo! Stotinu pitanja – stotinu odgovora! 

Na Split Tech City YouTube kanalu čeka te i ova snimka!

Za kraj zahvaljujemo svim sudionicima i publici, a posebno AC Hotel by Marriott Split na suradnji i podršci!

Fotografije: Ivan Gracin

Snimke: Julio Juraga

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti