Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Bili smo na radionici “MALA EU ŠKOLA – RaSTom do razvoja poduzetništva”

Viktor Viljac

Viktor Viljac

13.11.2023.

U ponedjeljak, 6. studenog 2023., u Razredu Doma mladih održana je radionica pod nazivom “Mala EU škola – RaSTom do razvoja poduzetništva” u organizaciji Razvojne agencije Split – RaST.

Sudionici radionice imali su priliku upoznati se s osnovama izazovne teme – EU fondovima za poduzetnike.

Cilj radionice bio je pružiti polaznicima informacije o mogućnostima financiranja, pripremi i prijavi projekta te provedbi projekta za neprofitne organizacije.

Sadržaj programa

Modul 1: Mogućnosti financiranja

Pregled dostupnih izvora financiranja putem EU fondova za poduzetnike.

Modul 2: Priprema i prijava projekta

Detaljno vođenje kroz proces pripreme i prijave projekta, s naglaskom na ključne elemente uspješne aplikacije.

Modul 3: Provedba projekta za neprofitne organizacije (NOJN)

Razmatranje specifičnosti provedbe projekta u kontekstu neprofitnih organizacija, s fokusom na efikasnost i postizanje ciljeva.

Aktivnosti tijekom radionice

Radionica je bila interaktivna, potičući sudionike na aktivno sudjelovanje kroz postavljanje pitanja, diskusije te grupne i individualne vježbe.

Sudionici su imali priliku podijeliti svoje ideje i iskustva te raspravljati o specifičnostima njihovih projekata.

Zaključak

Svi sudionici su pokazali velik interes za temu EU fondova za poduzetnike, a atmosfera tijekom radionice bila je pozitivna i poticajna.

Sudionici su istaknuli kako su stekli korisna znanja o pripremi i provedbi projekata te očekuju da će im to pomoći u daljnjem razvoju njihovih poduzetničkih inicijativa.

Radionica “Mala EU Škola – RaSTom do razvoja poduzetništva” pružila je vrijedne informacije i alate sudionicima, potičući ih na aktivno sudjelovanje u korištenju sredstava EU fondova za ostvarivanje njihovih poduzetničkih ciljeva.

Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. ostaje posvećena podršci poduzetnicima u ostvarivanju njihovih projektnih ideja. Radionica je bila sufinancirana sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj (KK.03.1.2.10.0009).

Podijeli


O autoru:

Viktor Viljac

Život je ples između valova neizvjesnosti i vjetrova promjena, ali upravo u ovim trenucima turbulencije pronalazimo svoju pravu ravnotežu i vinemo se u nove visine. Strastveni sam programer i lider tima. Umrežujem se s drugim ljudima i želim im pomoći u njihovim ciljevima. Svojim IT vještinama i vodstvom tima, želim doprinijeti svijetu i inspirirati druge da također čine svoj dio.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti