Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Večeras otvaranjem dviju izložbi počinje peti Festival vizualne kulture KOMBO! 

Split Tech City

Split Tech City

09.11.2023.

Znaš li da sutra počinje peto izdanje Festivala vizualne kulture KOMBO! u organizaciji Udruge studenata dizajna vizualnih komunikacija – Udruge DVK?

KOMBO! se bavi promoviranjem kulture, umjetnosti i vizualnih komunikacija, a na ovogodišnjem izdanju, od 10. do 12. studenog, održat će se tri radionice te niz predavanja i razgovora.

Cilj Festivala je educirati studente i sve zainteresirane o području vizualne kulture i umjetnosti te djelovanju unutar istih, povezati studente na području regije i kulturološko unaprijediti grad Split. 

Ovogodišnja tema KOMBO! festivala su PREPREKE.

“Prepreke u kreativnosti i dizajnu značajan su dio stvaralačkog procesa. Kao jedan od glavnih izazova kreativaca, razumijevanje i suočavanje s njima presudno je za poticanje produktivnog i uspješnog radnog okruženja. No, kako ih prepoznati? Može li ih se izbjeći? Mogu li biti korisne za  razvoj i nadogradnju znanja i vještina?  

Od kreativne blokade radi nedostatka inspiracije, do prepreka postavljenih zahtjevima klijenata,  mentora ili kolega – poteškoće u dizajnu su neizbježne. No, uz ispravan način razmišljanja, primijenjene strategije rizika i eksperimentacije te međusobne podrške, dizajneri mogu otključati svoj puni kreativni potencijal i isporučiti iznimna rješenja”, navode organizatori u najavi događaja.

Program uključuje osam predavanja i tri radionice.

  • Radionica ilustracije Šum u ilustraciji – Hana Tintor&Marko Borota 
  • Radionica fotografije Eksperimentalna naracija kroz medij fotografije – Darko Škrobonja
  • Radionica tipografije Bez gledanja – Marko Hrastovec
Raspored ovogodišnjeg KOMBO festivala: 

četvrtak 9.11. 

18:00 h otvaranje izložbe vizualnog identiteta Kombo festivala i izložbe studentskih radova na temu  Prepreke u galeriji CTRL+Z

petak 10.11. 

10:00 h Radionice 

17:00 h Mirko Petrić – Ima li dizajn javnu svrhu? Sociološka promišljanja 

18:00 h Mario Šestak – Prednost ograničenja 

19:00 h Božo Balov – Nerealistični render u 3D animaciji 

subota 11.11. 

10:00 

17:00 h Domen Fras – Na Instagramu je uvijek jedan bolji 

18:00 h Mate Žaja – Pregled radova 

19:00 h Tomislav Fabijanić – Inside & Out 

nedjelja 12.11. 

17:00 h prezentacija radova nastalih na radionicama održanim u sklopu festivala 18:00 h NJI3 – Balans 

19:00 h Matko Buntić – Prvo pitanja, a onda dizajn 

O Udruzi DVK 

Udruga studenata Dizajna vizualnih komunikacija, DVK je skupina mladih studenata usmjerena na razvoj zajednice, timski rad te širenje umjetnosti i vizualne kulture. Udruga je započela s radom 2018.  godine te djeluje pod Umjetničkom akademijom sveučilišta u Splitu. Udruga broji dvadesetak aktivnih članova, sadašnjih studenata dizajna vizualnih komunikacija.

Ljubav i entuzijazam prema dizajnu ove studente potiče na promoviranje dizajna, umjetnosti i vizualne kulture putem izložbi, dizajnerskih festivala i javnih kampanja. Neki od projekata u organizaciji Udruge su: FVK Kombo, DVK Enter, Abstrakt – dizajnerski kutak, Lito 2020. itd.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti