Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Knjige koje ostavljaju trag: Anita Kanđera

Tina Tomičić

Tina Tomičić

27.11.2020.

Anita Kanđera je poslovna savjetnica i poduzetnica posvećena, između ostalog, i umrežavanju autentičnih kreativaca putem istoimenog bloga. Bila nam je gošća u rujnu održanom IGTV live-u, u kojem smo pričali o važnosti osobne i poslovne organizacije.

Anita slovi za ljubiteljicu knjiga i rokovnika, pa smo je morali upitati za preporuku nekoliko kvalitetnih naslova.

Iako knjige najčešće kupuje, priznala je da ih u zadnje vrijeme posuđuje od prijatelja pa kupi tek ako je obore s nogu, s obzirom da je njena kolekcija knjiga već dosegla jedan pun regal. 🙂

Knjige kao najdraži oblik konzumiranja informacija

Knjige voli jer su joj, uz mentore, pružile upravo ono za čime je cijeli život žudjela, a to su odgovori na brojna životna i poslovna pitanja, a iako uglavnom čita stručnu literaturu, prije je znala pročitati i pokoju knjigu znanstvene fantastike i divne kreative koja pobuđuje i razvija maštu.

“Trenutno proučavam i čitam e-bookove, slušam podcaste i videa, no knjige će uvijek biti moj najdraži oblik konzumiranja informacija jer jednostavno taj osjećaj kada držim knjigu u ruci, listam i vodim zabilješke niti jedan e-book ne može zamijeniti.”

Anitinih fantastic five

Iako joj je bilo teško izdvojiti samo pet naslova, pri odabiru se vodila ključnim stavkama koje su joj važne, o kojima uči i primjenjuje ih kroz svoj posao, a to su produktivnost, liderstvo, kreativnost, motivacija i navike uspješnih ljudi.

“Atomske navike”James Clear (produktivnost)

“Umijeće ratovanja za žene”Ching-Ning Chu (liderstvo za žene)

“Velika magija”Elizabeth Gilbert (kreativnost)

“Pravilo 5 sekundi”Mel Robbins (motivacija)

“7 navika uspješnih ljudi”Stephen Covey (klasika)

“Izdavajam svakako Atomske navike od James Cleara koji toliko jednostavno, konkretno i kroz primjere objašnjava kako mi ljudi funkcioniramo, kako funkcioniraju naše navike u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu, kao i kako ih promijeniti ili uvesti nove za bolji, uspješniji i sretniji život. Ovu knjigu bih ja svakako uvela pod osobni i poslovni rast i razvoj jer pojašnjava mnogo više od samih navika kako naslov govori.”

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti