Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Knjige koje ostavljaju trag: Andrea Tintor

Tina Tomičić

Tina Tomičić

13.11.2020.

Andrea Tintor je kolumnistica i mlada poduzetnica koja je nakon višegodišnjeg novinarskog rada, ali i onog u PR agencijama, pokrenula vlastitu online platformu fokusiranu na marketing i pop kulturu.

Prije skoro mjesec dana ugostili smo je na Instagram Live-u u kojem nam je pričala o PR-u za poduzetnike i kreativce, a sada smo je “uhvatili” kako bi popričali o njenim navikama kada je u pitanju čitanje knjiga.

Na naš upit koliko često čita priznala je:

“Definitivno ne često koliko bih htjela, ali sve ovisi o periodima. Nekad sam znala čitati knjigu tjedno, no nastojim se držati tempa po dvije knjige mjesečno.”

Kaže kako pokušava izbrusiti disciplinu čitanja, no uz sav ostali sadržaj koji se trudi pratiti zbog posla (filmovi, serije, dokumentarni biografski serijali) nekada jednostavno ne stigne biti fokusirana koliko želi.

Omiljeni periodi za čitanje su joj vikend popodneva ili uz more ljeti na plaži, a tad najradije čita fikciju.

“Audio formu ostavljam za glazbu i podcaste”

Što se tiče formata knjige kaže da podjednako voli i tiskane i e-knjige, no poučena iskustvom i navikom, e-knjige drži puno praktičnijima jer dodatno ne otežavaju ionako tešku žensku torbu. 🙂

“Kindle imam gotovo uvijek uz sebe jer je praktičan, pa ako odem sama na kavu ili čekam nekoga za sastanak vrijeme kratim čitajući.”

“Ne volim se ograničiti na jedan žanr”

5 naslova koje je Andrea izdvojila:

“One Day”David Nicholls

“Atomic Habits”James Clear

“Striptiz kultura: seks, mediji i demokratizacija žudnje”Brian McNair

“Opsjednuta” zbirka kolumni Rujane Jeger

“Losing My Virginity”Richard Branson

“Kod mene se općenito može naći raznog štiva i ne volim se ograničiti na jedan žanr. Ono što bih preporučila svima je da čitaju više biografija i fikcije kako bi izašli iz okvira vlastitih realnosti. Fikcija mi je uvijek pomogla razvijanju kreativnosti, non-fiction knjige usavršavanju određenih navika ili mindseta, dok sam stručnim knjigama posvećena još od fakulteta. Obožavam stručnu literaturu kao što je to Striptiz kultura koja na jedan argumentiran i stručan način objašnjava suvremene fenomene popularne kulture.” 

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti