Klikeri pored svojih projekata, pomažu i splitskim udrugama

Split Tech City zajednica postaje sve brojnija, a mi nastavljamo s predstavljanjem našim članova. Ovaj tjedan na redu je agencija za digitalni marketing Klikeri. Tvrtku je osnovao Tomislav Zović, prvo je 2003. krenuo s obrtom, jer ga je bilo jednostavnije otvoriti, a zatim, kada je posao krenuo 2007. godine, osnovao je tvrtku. Tomislav Zović inače je inženjer telekomunikacija, kao student je volontirao u tvrtki Netmedia gdje je naučio programirati web stranice, a tu se i zaposlio 2000. godine.

Klikeri su Google Premier Partner, s troje zaposlenih, jednom dizajnericom, jednim stručnjakom za društvene mreže, jednim stručnjakom za Google oglašavanje, te dvoje vanjskih suradnika programera. Trenutno su u potrazi za programerima s iskustvom u programiranju WordPress plugina.

Preko 400 web projekata

Klikeri pomažu tvrtkama da ih kupci lakše pronađu i kupe njihov proizvod ili uslugu, dizajniraju i programiraju web stranice, planiraju oglašavanje, kreiraju kampanje i oglase, vode poslovne profile klijenata na društvenim mrežama.  Surađuju s malim i velikim tvrtkama kojima su pomogli da ojačaju svoj brand i povećaju broj korisnika. “Dosad smo izradili preko 400 web projekata, od najjednostavnijih prezentacijskih stranica tvrtki do internet trgovine i portala s puno posjetitelja. Svakodnevno vodimo online marketing kampanje u svim regijama svijeta.”, kaže Tomislav.

Većina njihovih klijenata su domaće tvrtke, ponajviše hoteli, turističke agencije, tvrtke koje prodaju proizvode i usluge putem interneta. Radili su i na desetak projekata za strane klijente. Kad smo ih upitali na koji projekt su najponosniji, kažu nam da je to onda kada su od 2014. do 2016. godine, u tijeku krize tržišta nekretnina, pomogli klijentu u prodaji stotinjak stanova u Zagrebu. “Što su ciljevi teži za ostvariti, to smo mi više ponosni kad uspijemo.”, dodaje Tomislav.

Projekata ima puno, surađuju s obrazovnim institucijama, atmosfera u tvrtki je odlična

Osim ovoga projekta, Klikeri su prvi pokrenuli LinkedIn direktno oglašavanje za B2B, primijenili su slanje poruke korisnicima Instagrama s obzirom na njihovu lokaciju. Jedini pomažu udrugama u dobivanju Google donacije od 10 000$ mjesečno, tako da ih savjetuju u procesu prijave za donaciju i registracijom na Google Nonprofits te izradom kampanja i oglasa. Uspješno su pomogli udrugama SHIFT, Klub trudnica Split, Split Tech City. “Mi smo sigurni da pravi problemi donose izazove za njihovo rješavanje i pravu priliku za zaradu. Nismo uspjeli riješiti svaki, ali smo zato usput pronalazili nove metode, tehnike i kanale kojima bi riješili neki budući problem.”, kaže nam ekipa iz Klikera.

Atmosfera u tvrtki je odlična, svi se jako dobro slažu. Kako i ne bi, kada se poznaju već više od 15 godina, a druže se i privatno. Imaju fleksibilno radno vrijeme, što je postalo već prilično uobičajeno za lokalne IT tvrtke.

Surađuju oni i s lokalnim obrazovnim institucijama. Tako primaju studente na stručnu praksu, a Tomislav nastupa kao gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu i Aspiri. Na pitanje o nekim budućim planovima, Tomislav se samo nasmijao i rekao da je to otvaranje ureda u Bruxellesu.

Klikeri o Split Tech Cityju i splitskoj tehnološkoj zajednici

Klikeri su aktivni član Split Tech City zajednice. “Zahvaljujemo se Toniju Trivkoviću na inicijativi, smatramo da zajedničkom strukovnom suradnjom možemo izgraditi “pametan” grad na korist svim građanima.”, kaže Tomislav.

Za kraj smo ih pitali što misle o splitskoj IT sceni i zajednici, te gdje vide prostor za napredak. Kažu kako je naša IT scena svakim danom sve bolja, splitske tvrtke osvajaju svjetska tržišta. Prevladava pozitivna konkurentnost i situacija da osoba iz konkurentne tvrtke pomogne savjetom, preporukom i poslovnim prostorom. “S upoznavanjem i povezivanjem stvara se prilika da se tvrtke usko specijaliziraju i tako budu još konkurentnije na svjetskom tržištu, a zbog nedostatka radne snage bit će primorane dio poslovanja prepustiti drugim tvrtkama.”, zaključuje Tomislav. Također, dodaje kako u Splitu postoji potreba za velikim i dobro organiziranim coworking prostorom, a upravo to ćemo dobiti projektom ICT Županija, točnije otvaranjem Županijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije, o kojem smo već pisali.

Sve članove naše zajednice možete pogledati ovdje. Ako i vi želite aktivno sudjelovati u splitskoj tehnološkoj zajednici, te rastu i razvoju splitskog tehnološkog sektora, postanite član Split Tech Cityja.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.