Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

KING ICT je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

21.02.2023.

Vrijeme je da upoznaš još jednu tvrtku koja se nedavno pridružila našoj zajednici!

Riječ je o KING ICT-u, tvrtki čija su specijalnost napredna ICT rješenja koja pozitivno utječu na društvo i poslovanje.

O njihovom radu i planovima razgovarali smo s gospodinom Stipom Katušićem, voditeljem razvojnog tima KING ICT-a u Splitu.

Stipe Katušić

Sjedište im je u Zagrebu, urede imaju diljem regije, a zapošljavaju preko 720 djelatnika.

Nove tehnologije, stručnost i personalizirani pristup korisnicima omogućuju im razvoj i implementaciju rješenja u područjima poput transporta, energetike, obrazovanja, telekomunikacija, financija i sigurnosti.

Splitske snage

Odnedavno su prisutni i u našem gradu, što ih zbilja raduje jer su svjesni da imamo ogromni potencijal te žele da njihovi kolege postanu i stručnjaci locirani na jugu Hrvatske.

“Plan nam je širiti tim i u stalnoj smo potrazi za kvalitetnim i stručnim kadrom.”

Osim toga, mladima priliku daju i kroz svoj program akademije, namijenjene onima koji se žele educirati uz pomoć stručnjaka iz IT svijeta radeći na stvarnim projektima.

Katušić poziva sve zainteresirane koji su spremni “razvijati svoje vještine na projektima što znače” da se prijave na njihove otvorene pozicije:

“Kao članovi našeg tima, moći ćete raditi uz bok kolegama stručnjacima te dobiti priliku stjecati nova iskustva i unaprjeđivati svoje znanje i karijeru!”

Od vrtića do javnog prijevoza

Što se tiče projekata na koje su najponosniji, teško je izdvojiti samo jedan.

“Brojni naši projekti važni su za građane Republike Hrvatske. Uvjereni smo da je svatko od vas nekad koristio barem jedno softversko rješenje koje smo razvili, bilo da ste tražili građevinsku dozvolu, upisivali se na fakultet ili se vozili gradskim prijevozom”, ističe Katušić.

Vezano za Split, od njihovih je projekata možda najbolje istaknuti aplikaciju za javni prijevoz: “Siguran sam da ste čuli kako će KING ICT raditi na uvođenju inteligentnog transportnog sustava u Split, jednog od najmodernijih u Europi. Sustav će smanjiti gužve i povećati sigurnost i protočnost prometa.”

Nadalje, upravo su prije nekoliko dana s javnošću podijelili odličnu vijest o tome da je NATO odabrao upravo KING ICT za jednog od dva ključna cyber security partnera za operacije diljem svijeta.

“To znači da će u nadolazeće dvije godine KING ICT ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO”, objašnjava naš sugovornik.

Početkom 2022. godine implementirali su i SIEM rješenje iz sfere cyber securityja za NATO Agenciju (NCIA), na što su vrlo ponosni jer upravo to je dokaz, tvrdi Katušić, da hrvatski stručnjaci i hrvatske tvrtke mogu ravnopravno konkurirati na međunarodnom tržištu. 

Sve pokriveno!

Kad govori o tehnologijama koje koriste u svom radu, Katušić ističe kako imaju brojne timove koji rade na različitim rješenjima: softverska, infrastrukturna i aktivna mrežna rješenja, rješenja tehničke zaštite i pasivna mrežna rješenja.

Sama rješenja, pak, razvijaju prema preporukama metoda ITIL, IPMA i Agile, primjenjujući PMI metodologiju i koristeći najbolje od Scrum i Kanban metodologije. 

“Tim u Splitu primarno je orijentiran na razvoj softvera, gdje uglavnom radimo s Microsoft tehnologijama (.NET, MS SQL), a osim navedenog tu su i React na frontendu, React Native za mobilne aplikacije, Java… ma sve smo pokrili!”

Osim toga, njihovi su partneri vodeće svjetske ICT tvrtke kao što su CISCO, SAP, Genetec, Bosch, Oracle, VMware, APC, Dell Technologies i dr.

Dobro došli u Split Tech City zajednicu!

Pitali smo Katušića o razlozima priključenja našoj zajednici, na što nam je on odgovorio:

“Prepoznajemo vrijednost Split Tech City zajednice, koja izvrsno povezuje tvrtke, startupove, udruge i ostale IT zaljubljenike i subjekte. Sada, kad smo i lokalno prisutni u Splitu, želimo biti dio ove zajednice i dio inicijative koja spaja i razvija IT sektor Splita i okolice. Veselimo se tome da nas građani Splita upoznaju!”

Hvala vam na povjerenju i dobro nam došli! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti