Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Dizajnerska početnica u ‘online’ izdanju: Karantena početnica!

Split Tech City

Split Tech City

08.04.2020.

U zadnje se vrijeme sva planirana događanja sele “online”; na rad je došlo i novo izdanje u sklopu programa kreativnih radionica “Dizajnerska početnica”!

S obzirom na to da nismo u mogućnosti održavati radionice kao do sada, odlučili smo pokrenuti seriju online ‘Karantena početnica’, u kojoj mogu sudjelovati djeca i mladi iz osnovnih i srednjih škola”, pojašnjavaju organizatori.

Kako će funkcionirati online radionice?

Organizatori će zadatke objavljivati početkom tjedna na Facebook stranici Dizajnerska početnica u Splitu i preko ‘mailing’ liste sudionika i sudionica, a rok za slanje radova bit će do nedjelje istog tjedna.

Sudionici radove šalju na mail dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Što je prvi zadatak?

Prvi zadatak je prigodne tematike:

Napravi set (min. 3) piktograma (slikovnih znakova kao simbola pojmova ili riječi) koji vizualiziraju jednu od dvije situacije:

1. “Mjere smanjenja rizika od korona virusa”

Primjerice: pranje ruku i dezinfekcija, nošenje maski, držanje razmaka kada čekamo red itd.

2. “Simptomi bolesti COVID19 uzrokovane korona virusom”

Primjerice: kašalj, temperatura, grlobolja itd.

karantena pocetnica

Tehnika radova nije ograničena (crtež ili kolaž) sve dok je izvedena rukom (ne računalom!).

Kako biste vi vizualizirali razne upute i preporuke ponašanja za vrijeme epidemije te brojne dozvole i zabrane?

Piktogrami se nalaze u svakodnevnoj primjeni u našem okruženju, primjerice na prometnim znakovima, informativnim pločama ili naljepnicama na javnim mjestima poput kolodvora, aerodroma, pošte, bolnice i dr.

Rok za slanje je nedjelja, 12. travnja, u 12:00 na dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Hoće li radovi negdje biti objavljeni?

Radovi će biti objavljeni na Facebook stranici  Dizajnerska početnica u Splitu, a odabrani radovi bit će prikazani i na web stranicama Umjetničke akademije u Splitu”, najavljuju organizatori.

Mi vas pozivamo da o ovome obavijestite sve roditelje čija bi djeca mogla biti zainteresirana; možda upravo ove ‘online’ radionice budu nečiji prvi korak u svijet dizajna!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti