Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Dizajnerska početnica: Mala oku nevidljiva bića

Prva ovogodišnja Dizajnerska početnica održat će se 28.1. (subota) od…
Prijavi se

Podijeli s prijateljima

Prva ovogodišnja Dizajnerska početnica održat će se 28.1. (subota) od 10 – 12 sati u prostorijama Umjetničke akademije u Splitu (Zagrebačka 3).

Radionica je namijenjena djeci od 1. – 4. razreda osnovne škole.

Prijave se primaju na dizajnerskapocetnica@umas.hr do 27.1. (petak) u 17 sati.

Voditeljice radionice su Daria Ezgeta-Balić i Eleonora Matijašević.

Polaznice i polaznici na radionici će se upoznati s pojmom planktona – malim oku nevidljivim bićima s velikim utjecajem.

“Neka od pitanja na koja odgovaramo su što je to plankton, kakvih sve vrsta planktona ima, je li uvijek tako malen da ga ne možemo vidjeti golim okom i zašto ga pažljivo proučavaju i prate mnogi znanstvenici”, najavljuje Eleonora Matijašević.

Polaznici će imati priliku mikroskopom gledati planktone i naučiti nešto više o njihovim ulogama u vodenim ekosustavima i zašto tako neobično izgledaju.

Na praktičnom dijelu radionice polaznici će se upoznati s elementima dizajniranja stiliziranih karakter likova te će imati priliku osmisliti i dizajnirati svoju verziju super planktona koristeći znanja koja su stekli na radionici.

Znaš za neki događaj koji nam je promakao?
Dojavi nam da dopunimo kalendar!