Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kako stvarati kontakte i sklapati nove suradnje?

Split Tech City

Split Tech City

06.06.2020.

Znanstveno istraživanje koje je Harvard objavio 2015. objašnjava kako su odnosi koje imamo s drugim ljudima među najbitnijim faktorima naše sreće i zdravlja.

Svaka osoba ima potrebu za socijalnom konekcijom i građenjem odnosa s drugim ljudima, stoga svaka osoba ima i svoju socijalnu supermoć koju svaki dan koristi u odnosu s drugim ljudima.

Socijalne supermoći

Nakon napravljenih 10 000+ socijalnih konekcija, Marko Pavičić i njegov tim definirali su 3 kategorije socijalnih supermoći koje osobe imaju:

CREATOR – osobe koje u odnosima s drugim ljudima najveći fokus stavljaju na ideje, maštu i koncepte,

CONNECTOR – osobe koje u odnosima s drugim ljudima najveći fokus stavljaju na integraciju i povezivanje ideja i drugih osoba u nove sustave i zajednice,

CLOSER – osobe koje u odnosima s drugim ljudima najveći fokus stavljaju na pretvaranje ideja, sustava i zajednica koje su CREATORI i CONNECTORI stvorili u konkretan rezultat, proces ili projekt.

Kako do novih poslovnih suradnji?

Poznavajući bolje svoju socijalnu supermoć te supermoć svog željenog klijenta, na LinkedInu osoba puno lakše može stupiti u stvaranje kontakata koji dovode do novih poslovnih suradnji, neovisno gdje živi ili radi.

Mozak mi radi sličnom brzinom kao Googleova tražilica kad je u pitanju stvaranje i iniciranje socijalnih konekcija. Kad netko traži novog klijenta ili posao, moja prva 2 pitanja će biti: ‘Koga točno tražiš? S kim se želiš povezati?’, a sljedeća će akcija biti LinkedIn analiza, koja će dovesti do iniciranja nove socijalne konekcije“, objašnjava Marko.

Njegovo predavanje o svemu gore navedenom pogledajte 11.6. u 10 sati putem Live-a na našoj Facebook stranici!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti