Ne propustite siječanjska IT događanja!

U siječnju ćemo se grijati uz nove informacije i druženja na različitim predavanjima, meetupima i natjecanjima; u nastavku pročitajte što nas sve očekuje na samom početku 2020.:

Aurora #rastem meetup
15.1. u 17.00
Ekonomski fakultet Split, Cvite Fiskovića 5

Cilj Aurora #rastem programa je podržati žene (su)osnivačice tvrtki koje su u fazi rasta i spremne za financiranje; putem niza aktivnosti program im pomaže pri pripremi pristupa investitorima i platformi Funderbeam.

U suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom, U Splitu će se 15.1. održati meetup na kojem će se predstaviti ovaj program, a neki od sudionika dobit će priliku individualnog mentoriranja i grupne radionice uz iskusne mentore i trenere iz Impact Huba Zagreb, PwC Hrvatska i Zagrebačke burze.

Ulaz je besplatan, ali prijave su obvezne putem ove forme.

Tinel meetup
16.1. u 18.00
Locastic (Lovački put 7)

Prvi Tinel u 2020. godini vraća nas na razvoj softvera uz predavanje Agile i DevOps konzultantice Ane Roje Ivančić!

Ona će vam pojasniti kako ispravna implementacija Scruma i DevOps tehničkih praksi mogu biti pun pogodak za vaš razvojni tim.

Ulaz je slobodan, predviđeno je i druženje nakon predavanja, a prijava je potrebna ovdje.

Hack-a-thon
17.-19.1.2020.
Hotel Krilo (Poljička cesta Krilo 27, Krilo)

Hotel Krilo i marketinška agencija Opr8 organiziraju hackathon na kojem će se natjecatelji moći okušati u dvjema kategorijama:

AlphaBot i AlphaBot+mobile app. Natjecatelji će trebati prezentirati funkcionalno rješenje odabrane teme uz pomoć AlphaBota na inovativan i zanimljiv način.

Osim fonda novčanih nagrada od 20 000 kuna, organizatori su osigurali opremu, stručne mentore, smještaj, hranu i piće, grickalice, goodie bagove, tombolu, party…a nakon svega toga – i još jedno gratis noćenje s doručkom prije odlaska!

Požurite i prijavite svoj tim ovdje!

ProductTank Split
23.1. u 18.00
WIP coworking (Velebitska 147)

Splitska “product” zajednica na svom će siječanjskom okupljanju imati priliku učiti iz iskustva i razmišljanja Tonćija Jajića iz Typeqasta, koji će govoriti o rješavanju izazova koje donosi brz rast tvrtke, ali i onih koji se pojavljuju u svakodnevnom radu.

Nakon predavanja predviđeno je druženje uz pizzu i pivo. Ulaz je besplatan, a najava dolaska potrebna je ovdje.

Women in tech meetup Split
30.1. u 18.30
Visoka škola Aspira

Na četrnaesto izdanje Women in tech meetup Split u goste nam dolazi Nina Erceg iz tvrtke Include. Ona će održati predavanje “Umjetna inteligencija u vanjskom oglašavanju”, nakon čega slijedi neformalno druženje. Ulaz je besplatan, a potvrda dolaska obvezna je ovdje.

 

IT Pub Quiz .split()
29.1. u 20.00
Caffe bar Indeks (Kopilica 5)

Studentska ekipa Sveučilišnog odjela za stručne studije organizira pub kviz za sve zainteresirane IT-jevce! Ekipe moraju biti sastavljene od 2-4 člana, a detalje potražite ovdje.

ML/AI Split
30.1. u 18.00
PICS@FESB

Voditelj istraživačke grupe za umjetnu inteligenciju izv. prof. dr. sc. Saša Mladenović sa PMF-a u Splitu održat će predavanje “Kako umjetna inteligencija mijenja zdravstvo?” Korištenjem podataka pristiglih od pametnih satova, pametnog nakita ili drugih uređaja specijalne namjene, otvaraju se nove mogućnosti primjene umjetne inteligencije s ciljem prevencije ozbiljnijeg zdravstvenog stanja. Kroz niz primjera, ali i kroz prezentaciju alata poput Teachable Machine, pokazat će mogućost primjene tehnika umjetne inteligencije u području zdravstva.

Design talk
30.1. u 20.00
PICS@FESB

Dizajnerska ekipa ovog će puta porazgovarati s Olegom Šuranom, koji će predstaviti svoje projekte, pristup radu i način razmišljanja. U njegovom se opusu nađe različitih projekata, od plakata (Media Mediterraneo, izložba Dejana Dragosavaca), oblikovanja knjiga (Rojc – otok kreativnosti), etiketa (vino OJ), fontova (Fzn Comic New Arial)… Nakon završenog studija Dizajna vizualnih komunikacija, magistrirao je u Novim medijima, a od 2013. godine radi kao asistent i vanjski suradnik na UMAS-u.

Vidimo se! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.