IT-jevci imaju svoj pub kviz!

Nešto se zanimljivo kuha u Kopilici: grupa IT studenata završne godine Sveučilišnog odjela za stručne studije organizira IT pub kviz za sve zainteresirane!

Jedno izdanje kviza već je održano; čuli smo da je interes bio ogroman, a atmosfera izvrsna! Odlučili smo stoga doći do organizatora i zamoliti ih da nam otkriju više detalja.

Na prvom izdanju kviza, svojevrsnom ‘pilot-projektu’, okupila su se 34 hrabra mozga u 9 različitih ekipa. Caffe bar Indeks bio je prepunjen, a sudionicima je najveći problem bio manjak pitanja, svi su htjeli još!”, prisjeća se simpatična studentska ekipa.

IT zajednica kao inspiracija i motiv

Za sebe kažu da su entuzijasti bez viška vremena, ali s puno dobre volje, a ideju o ovom događaju dobili su iz lokalne IT zajednice.

Typeqast od prošle godine organizira svoj serijal IT pub kvizova, i to vrlo kvalitetno. Nakon jednog njihovog kviza, šaljivo smo pristupili voditelju Mariju Glavašu s idejom da bismo i mi organizirali nešto takvo na Kopilici, samo bolje. Na to se oduševio jer ideja Typeqasta je da se splitska IT scena obogati novim sadržajem”, prepričavaju.

Njihov cilj je poticanje aktivnosti i druženja među IT studentima i zaposlenima u struci, a pripremanjem kvizova se zapravo grade temelji za studentsku udrugu koja bi se bavila organizacijom ovakvih događaja.

Kviz je tek jedan od događaja koje imamo u planu, služi nam kao svojevrsni ‘icebreaker’ za privući interes. O drugim događajima ćemo kada dođe do njih, a mogu se očekivati kroz sljedećih nekoliko mjeseci”, najavljuju.

Zabava za splitske IT-jevce

Kažu da mladima u Splitu, općenito gledajući, ne nedostaje sadržaja poput kvizova, ali svakako nedostaje zabavnih događaja za IT-jevce.

Split ima skoro sve, od ‘meetupa’ u kafićima do svjetskih konferencija. DUMP ima odlične cikluse predavanja, tvrtke rade svoje događaje, Split Tech City piše odlične članke itd., ali koliko često vidite neki događaj zabavnog karaktera za IT-jevce? Između ostalog, mislimo da je sadržaj za IT studente centraliziran na FESB-u (PICS, DUMP, razne radionice), što je daleko za jednog studenta Kopilice. Osjećamo se izolirano pa bismo voljeli malo pažnje prebaciti na sebe”, objašnjavaju.

 

Sprema se show: Prijavite se!

Sljedeći će se IT Pub Quiz .split() održati 29. siječnja (srijeda) u 20 sati u Caffe baru Indeks (Ulica Kopilica 5, preko puta Andabake), ali organizacijska ekipa napominje da jedna osoba iz ekipe mora doći do 19 sati “čekirati” ekipu i zauzeti svoj stol.

Prijave primaju na ovoj poveznici, a ekipe moraju biti sastavljene od 2-4 člana.

Kviz je otvoren za sve, ali primarno za IT-jevce, bilo studente, profesore, radnike u struci ili direktore firmi. Čak i za studente FESB-a”, smiju se organizatori.

Drago nam je što splitska IT scena postaje bogatija i ovakvim zabavnim sadržajima! Vidimo se! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Po struci magistra edukacije povijesti i talijanskog jezika, suosnivačica i dopredsjednica Kluba mladih Split. Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City.