Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

INOVACIJE I KAVA: Petar Reić otkriva važnost intelektualnog vlasništva za uspješno poslovanje

Split Tech City

Split Tech City

21.10.2022.

Odjel za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom provodi ciklus radionica i edukacija pod nazivom “Inovacije i kava”.

Cilj je obuhvatiti različite teme prilagođene poduzetnicima i znanstvenicima, ali i studentima i široj publici u neformalnom okruženju.

Kad je vrijeme za brigu o intelektualnom vlasništvu?

Od malih startup tvrtki često se može čuti kako je briga o intelektualnom vlasništvu skupa i kako nemaju ni ljudskih ni financijskih kapaciteta za upravljanje intelektualnim vlasništvom.

O tim će se dijelovima poslovanja, navode, brinuti kad uhodaju posao i postanu profitabilni.

Drugo izdanje događaja “Inovacije i kava” održat će se u utorak, 25. listopada, s početkom u 15 sati u caffe baru Sveučilišne knjižnice (Ruđera Boškovića 31).

U neformalnom intervjuu s Petrom Reićem, splitskim poduzetnikom i osnivačem startupa Omoguru, saznat ćemo kako i zašto upravljanje intelektualnim vlasništvom može biti dio uspješnog poslovnog modela.

Petar će nam otkriti sve o prednostima koje je pravilno upravljanje intelektualnim vlasništvom donijelo njihovom poslovanju, preporučit će nam kako uspješno prijaviti i koristiti sredstva projekata, ali i progovoriti o izazovima i najvećim preprekama s kojima su se susreli.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne putem ove poveznice.

“Mi vas častimo grickalicama i pićem po izboru”, napominju organizatori iz Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.

O Petru Reiću

Petar Reić je komunikolog i osnivač laboratorija za vizualnu komunikaciju OmoLab i startupa Omoguru, kroz koji razvija alate koji olakšavaju i poboljšavaju čitanje osobama s teškoćama čitanja.

Omoguru mobilnu aplikaciju za čitanje koristi više od 20.000 ljudi, koji su preko iste pročitali više od 450.000 stranica.

OmoLab s partnerima testira digitalne školske sadržaje za CARNet, a s partnerima iz Velike Britanije, Španjolske, Norveške i Rumunjske radi na standardizaciji i unaprjeđenju detekcije disleksije na području EU-a.

P.S. Prvo događanje u sklopu ciklusa “Inovacije i kava” održalo se 28. rujna s gošćom Esmé Swindells, koja je govorila o zanimljivostima o intelektualnom vlasništvu i prednostima koje ono može donijeti poslovanju.

Više o navedenom događaju možeš saznati slušanjem ovog podcasta.

Naslovna fotografija: Omotype

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti