Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Predavanja, paneli i hackathoni: Proglašenjem najboljih startup ideja završen INNOVATE NOW Croatia

Split Tech City

Split Tech City

30.10.2023.

INNOVATE NOW CROATIA završio je u subotu proglašenjem pobjednika GREEN HACKATHONA u Zagrebu i BLUE HACKATHONA u Splitu. 

Ukupno 13 timova natjecalo se za bogate nagrade – po 1.500 eura, online edukacije poslovnih vještina (protuvrijednost 4.000 eura) te plaćeni put u Norvešku, gdje će, kroz edukaciju u trajanju od tjedan dana, SMART INNOVATION NORWAY dodatno razvijati njihove pobjedničke ideje.

Zagrebački je zeleni pobjednik tim Delismart, koji je osmislio aplikaciju uz pomoć koje možemo smanjiti količinu hrane koju bacamo zbog isteka roka trajanja ili kvarljivosti proizvoda, a osim upozoravanja na istek roka trajanja, aplikacija uz pomoć strojnog učenja predlaže recepte za obroke za koje imamo namirnice u našim hladnjacima. Korištenjem aplikacije smanjujemo količinu hrane koju bacamo te štedimo novac. 

U Splitu je pobjedu odnio tim TsunamiFlow.

TsunamiFlow koristi strojno učenje za ranu detekciju i upozorenje na ekstremne razine mora, poput meteotsunamija koji nastaju zbog meteoroloških (ne)prilika.

TsunamiFlow

U žiriju splitskog plavog hackathona bili su Damir Brčić (Digitalna Dalmacija), Ivan Biliškov (Codeasy), Marko Maljković (Locastic), Mikael Melitshenko (Smart Innovation Norway) i Hajdi Ćenan (CRO STARTUP).

Osim dva hackathona, u sva četiri grada – Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci – više stotina posjetitelja moglo je čuti iskustva osnivača startupova, predavanja i panel rasprave o inovacijama, održivosti, energetskoj učinkovitosti, naučiti mnogo o poslovanju, usponima i padovima, ali prije svega umrežiti se s mnogim startup entuzijastima. 

Đulijano Nola
Ivan Biliškov

Samo neki od govornika i panelista u četiri grada bili su: Nikola Dujmović (SPAN), Tea Žakula (FSB), Matija Žulj (Agrivi), Anja Barešić (Institut Ruđer Bošković), Nina Erceg (Rimac Technologies), Davor Runje (Airt), Mateo Perak (Profico), Božidar Pavlović (Jackie Agency), Đulijano Nola (GammaChef), Domagoj Matijević (Mathos), Ivan Jelušić (Orqa), Marijana Šarolić Robić (CRO STARTUP), Marin Trošelj (Stemi) i mnogi drugi.

Nina Erceg

“Kao udruga imamo cilj povezivanja startup zajednica diljem Hrvatske. Htjeli smo pokazati da se razvoj startup scene ne događa samo u Zagrebu, već i u drugim dijelovima Hrvatske. Zato smo ovaj događaj organizirali paralelno u četiri grada, baš zato da potaknemo ljude u tim gradovima da dođu, da se međusobno povežu, inspiriraju, motiviraju i dobiju polet za razvoj vlastitih inovativnih projekata”, rekla je Hajdi Ćenan, predsjednica CRO STARTUP-a.

Hajdi Ćenan

Organizatori događanja su CRO STARTUP, s partnerima CISExom, Algebrom i Smart Innovation Norway, a podržano je sredstvima iz norveških financijskih mehanizama za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu Croatia Call Business Development, Innovation and SMEs programa.

Fotografije: CRO STARTUP

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti