Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

INNOVATE NOW CROATIA – 4 grada, 3 dana, 2 hackathona, 1 događanje

Split Tech City

Split Tech City

20.10.2023.

CRO STARTUP, s partnerima CISExom, Algebrom i Smart Innovation Norway, organizira prvi hrvatski nacionalni događaj pod nazivom INNOVATE NOW CROATIA, paralelno u četiri grada – Zagreb, Split, Osijek i Rijeka – od 26. do 28. listopada 2023. godine. 

Događaj je organiziran u četiri grada kako bi povezivanje, dijeljenje informacija i ideja bilo dostupno što više ljudi.

Ideja je učiniti da se startup zajednica iz različitih dijelova Hrvatske poveže kako bi se tako otvorio svijet inovacija, tehnologije i startup-ova svima, a posebno mladima.

“Hrvatska je domovina dvaju jednoroga i mi u CRO STARTUP-u vjerujemo da je i dom niza drugih inovativnih, mladih startupa ili zrelih kompanija koje zaslužuju vidljivost upravo da bi potakle i druge da inoviraju, pokušavaju, uče, padaju i dižu se”, ističu organizatori.

Glavna događanja su GREEN HACKATHON U ZAGREBU i BLUE HACKATHON U SPLITU, u okviru kojih će Algebra mentorirati i educirati do deset timova koji će prezentirati svoje ideje.

Pobjednici GREEN i BLUE hackathona će, osim novčanih nagrada (po 1.500 eura), dobiti online edukaciju poslovnih vještina (protuvrijednost 4.000 eura)  te plaćeni put u Norvešku gdje će, kroz edukaciju u trajanju od tjedan dana, naš partner SMART INNOVATION NORWAY dodatno razvijati njihove pobjedničke ideje. Na ovaj način timovi će se umrežiti i sa startup i inovacijskom zajednicom Norveške.

U sva četiri grada, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, govornici i panelisti Nikola Dujmović (SPAN), Tea Žakula (FSB), Matija Žulj (Agrivi), Anja Barišić (Institut Ruđer Bošković), Nina Erceg (Rimac), Mateo Perak (Profico), Đulijano Nola (GammaChef), Domagoj Matijević (Mathos), Hajdi Ćenan (Cro Startup), Marin Trošelj (Stemi) te mnogi drugi dijelit će svoja iskustva u inoviranju te svom startup putu.

Osim tema inovacija i poduzetništva, dio programa bit će posvećen ženama, osnivačicama startup-ova i inovatoricama.

“Vjerujemo kako će ovo pridonijeti jačanju hrvatske startup zajednice, jer, iako postoji već priličan broj lokalnih i regionalnih startup inicijativa te udruženja na razini pojedinih tehnologija ili industrija, ovo događanje ima za cilj povezati ih, omogućiti međusobnu komunikaciju i suradnju”, naglašavaju organizatori.

Sudjelovanje na INNOVATE NOW CROATIA je besplatno i otvoreno za sve, zahvaljujući, u prvom redu, sredstvima iz norveških financijskih mehanizama za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu Croatia Call Business Development, Innovation and SMEs programa. 

Više o hackathonu, na koji se još uvijek možete prijaviti, pročitajte ovdje.

Registrirati se za besplatnu ulaznicu te pogledati lokacije, vrijeme održavanja i programe možete ovdje: Split, Zagreb, Rijeka, Osijek.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti