Include otvorio 40. tržište i osvojio Zvijezdu u usponu

include

Na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe za 2018. godinu nalazi se sedam hrvatskih tvrtki, a jedna splitska, točnije solinska, ostvarila je izniman uspjeh. Include je prva hrvatska tvrtka koja je ikada pobijedila u kategoriji Zvijezda u usponu, a zabilježila je rast od čak 1.950 posto. U kategoriji Zvijezde u usponu su “mlade” tvrtke s potencijalom rasta, ali koje posluju kraće od četiri godine. Takve tvrtke su “premlade” da bi bile uvrštene na listu 50 najbrže rastućih tvrtki po prihodima, ali one će se vjerojatno u idućim godinama naći upravo na toj listi.

Zvijezda u usponu im je jedno od najvećih postignuća

Include je vodeći globalni proizvođač solarnih uličnih klupa, a ujedno su i član Split Tech City zajednice. Krenuli su iz Ivanove sobe u 2015. godini do četrdesetog otvorenog tržišta i osvojene Zvijezde u usponu ovaj mjesec. Značajan uspjeh u samo tri godine. Pitali smo ih što ova nagrada znači za Include, koliko su napredovali od početka do danas te koji su im planovi za dalje.

Iz Includea kažu kako im je ovo jedno od najvećih postignuća dosad, a ono što ih čini posebno ponosnima je činjenica da su prva hrvatska tvrtka koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u kategoriji Rising Stars. “Vjerujemo da nam je ovo otvorilo put novim poznanstvima, potencijalnim partnerstvima i nekim novim projektima. Dosad je preko milijun i pol osoba koristilo internet s naših klupa te nam je cilj u sljedećih tri do pet godina postati najveći pružatelj javnog WiFi-a u Europi.”, kaže nam Ivan Mrvoš, osnivač Includea.

Njihovi proizvodi su plasirani na 40 različitih tržišta

Cilj je bio unutar 5 godina pristupiti 50 različitih tržišta, a nakon 3 godine Include je prisutan već na 40 različitih tržišta. Krenuli su sa skromnim kapitalom, ali velikom vizijom. Sada, s više od 30 visoko kvalificiranih zaposlenika i proizvodima koji su plasirani na 40 različitih tržišta, slobodno možemo reći da je Include itekako zaslužio ovu nagradu.

“Kad smo krenuli s projektom klupa nije bilo vremena za razmišljanje, tvrtka je u mjesec dana s jedne osobe porasla na 15 zaposlenih, borili smo se za svakog kupca i nastojali unaprijediti Steora klupu što je u konačnici rezultiralo sa šest modela klupe – od stand-alone modela klupe pa sve do modela s 19“ displejom namijenjenim ciljnom digitalnom vanjskom oglašavanju.”, kaže nam Ivona iz Includea.

Ekipa iz Includea trenutno radi na novim proizvodima, od kojih će jedan biti predstavljen sljedeći mjesec na EXPO konferenciji Smart City World Congress u Barceloni.

Split Tech City je ponosan što je jedan naš član ostvario ovakav nevjerojatan uspjeh, a njihove buduće uspjehe pratit ćemo i dalje. Postanite i vi dio naše zajednice, i pridružite se ovoj ekipi članova.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.