Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Humans of Split Tech City; Mateo Juginović

Tina Tomičić

Tina Tomičić

27.06.2021.

Mateo Juginović današnji je gost naše rubrike nastale s ciljem upoznavanja ljudi uključenih u lokalnu zajednicu. Mateo je jako poseban mladić, vidjet će te… Tek mu je 16 godina, a već aktivno promišlja o svojoj budućnosti, upija znanje od iskusnijih i uči iz svih dostupnih izvora.

Pred njim je svjetla budućnost!

Foto: Damira Kalajžić
129. OpenCoffee meetup
Upoznajmo ga…

Vjerujem da se većini nas ljubav prema tehnologiji probudila u ranoj dobi te se gradila kroz djetinjstvo… moglo bi se reći da se tako dogodilo i meni.

Moja ljubav prema tehnologiji rasla je kroz video igre oko kojih sam još od malih nogu, od vremena prije vrtića. Ujutro bih se probudio i momentalno odletio susjedi koja je imala, tada vrlo popularni, PlayStation 2. Tu sam provodio mnogo vremena te sam se tako polako upoznavao sa tada novim tehnologijama.

Novu stranicu života okrećem krajem osnovne škole kada sam donio jednu od važnijih odluka u životu. Odlučio sam upisati srednju školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju i to novi smjer web programer o kojem nitko nije ništa znao. Unatoč tome što nisam znao u što se upuštam, na kraju se ispostavilo da nisam pogriješio.

Kroz školovanje sam naučio puno toga o programiranju te raznim tehnologijama, a tu je veliku ulogu imala moja razrednica Nikolina Smilović. Sudjelovao sam na raznim meetupima u kojima sam se upoznao s lokalnom zajednicom koja mi je bila od velike koristi. Imao sam priliku slušati mnoge inspirativne priče i razgovarati s različitim ljudima koji su mi velika motivacija za daljnje učenje.

Dvije godine sam sudjelovao na EDIT Code School te sam ove godine u timu sa kolegicom iz razreda Nikolinom Reić osvojio treće mjesto za završni projekt.

Trenutno sam završio treći razred i radujem se zadnjoj godini i završetku srednje. Na budućnost gledam optimistično, ali s daškom realizma te se nadam velikom uspjehu u tome što radim.

Zahvaljujemo Mateu na otvorenosti i veselimo se svjedočiti njegovom profesionalnom napretku!

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti