Humans of Split Tech City; Jozo Suton

Nadamo se da vam se sviđa naša nova rubrika, nastala s ciljem predstavljanja ljudi uključenih u lokalnu zajednicu, i da s nestrpljenjem iščekujete nove priče. Do sada smo bolje upoznali Tonija Šegvića i Filipa Krištu, a danas čitamo o Jozi Sutonu, vjernom posjetitelju naših OpenCoffee meetup-a i vlasniku turističke agencije Bolt Travel.

Još od malena bio sam fasciniran novim tehnologijama i njihovom upotrebom u svakodnevnom životu.

Diplomirao sam na smjeru Poslovna Ekonomija i IT Management na Ekonomskom fakultetu u Splitu 2016. godine, a nakon diplomiranja uložio sam dosta vremena pri razvoju vlastitih vještina i stjecanju iskustva u području informatičkih tehnologija.

Dok sam bio u potrazi za poslom upisao sam tečaj za programiranje web aplikacija (ASP. NET, C#, SQL). Tada nisam imao namjeru mijenjati struku, već sam upisao tečaj zbog interesa prema IT tehnologijama i razvoju istih.

Zaposlio sam se u lokalnoj turističkoj agenciji, ali zbog želje za izazovom i napredovanjem u struci, odlučio sam pokrenuti vlastitu online turističku agenciju Bolt Travel 2017. godine.

Foto: Damira Kalajžić
129. OpenCoffee meetup

Zadnje 4 godine sam upravljao agencijom, čime sam stekao nevjerojatna iskustva u pokretanju vlastitog posla, rješavanju novih izazova, radu s različitim ljudima, uzbudljivim tehnologijama i modernim poslovnim aktivnostima.

Kako je većina poslovanja obavljana online (upravljanje stranicom, digitalni marketing i sl.) tako mi se ponovo probudila želja za radom u području software-a ili web development-a te sam odlučio promijeniti struku. Shodno tome, prošle godine sam upisao tečaj za Front-end developera pri Algebri u Splitu.

Po završetku tečaja, nastavljam se redovito usavršavati kao Front-end developer (ReactJS) te se radujem učenju novih znanja i vještina, stvaranju raznih projekata i korištenju modernih web alata, a trenutno mi je želja u potpunosti se usmjeriti prema ovom području u daljnjoj karijeri.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.