Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Green Future konferencija organizira Startup Challenge

Split Tech City

Split Tech City

11.04.2022.

Green Future konferencija održat će se 9. i 10. lipnja u Splitu te s preko 30 domaćih i međunarodnih govornika obraditi temu zelene tranzicije u kontekstu businessa, tehnologije, financija, energetike, zaštite okoliša, javnih politika, e-mobilnosti i brojnih drugih industrija. 

Konferenciju stoga podržavaju dvije najveće hrvatske tehnološke tvrtke, Rimac grupa i Infobip, dok su zlatni pokrovitelji događaja OTP banka, A1 i Bosch, uz sponzorstvo tvrtki Daikin, Ernst & Young, Končar, Schneider Electric i Professio energia.

Osim brojnih predavanja i panela, nultog dana konferencije, 8. lipnja, održat će se u Hrvatskom domu u Splitu pripremni Challenge day za 20 odabranih startupa.

Startupi, di ste?

Startupi koje odabere stručni žiri imat će jedinstvenu priliku iznijeti svoj pitch, dobiti mentorske preporuke te tako dodatno izbrusiti svoju ideju prije nego istu prezentiraju na službenom natjecanju na pozornici Green Future konferencije 9. i 10. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Jednako važno, startupi će moći sudjelovati na ekskluzivnim sponzorskim radionicama u organizaciji Infobipa i Business Psychology Laba te Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu. 

Nagradni fond za startupove iznosi 10.000 američkih dolara, koliko će osvojiti najbolji startup prema odluci stručnog žirija te još 50.000 američkih dolara iz nagradnog fonda Green Communication Awards u uslugama Infobipa – 25.000 USD za 1. mjesto, 15.000 USD za 2. mjesto i 10.000 USD za 3. mjesto. 

Rok za prijave za sudjelovanje startupa je 5. svibnja 2022. godine, a zainteresirani se mogu prijaviti ovdje. Odabrani startupi bit će obaviješteni do 15. svibnja.

Ivan Burazin i Nikola Pavešić
Zeleno i digitalno

„Iznimno mi je drago da nakon Infobip Shift konferencije, koja se etablirala kao vodeća developerska konferencija u jugoistočnoj Europi, Hrvatska dobiva još jednu kvalitetno osmišljenu platformu za razmjenu ideja, a mladi programeri i svi oni koji već razvijaju ideje za zelena i digitalna rješenja dobivaju priliku za učenje, napredak i ostvarivanje važnih kontakata na samom početku njihovog profesionalnog puta. Pozivam sve mlade firme, ali i pojedince, da se prijave, da se izbore za sudjelovanje na Startup Challengeu i da budu kompetentni za osvojiti vrijedne nagrade“, poručio je Ivan Burazin, član uprave Infobipa i pokretač Shift konferencije te član žirija Startup Challengea za startupe.

Podršku Startup Challengeu u sklopu Green Future konferencije dat će i GBC HUB, inače partner Infobip Startup Tribea, udruženje od preko 20 zelenih startupa koje vodi Marko Brkljačić, također jedan od članova žirija. 

„Green Future konferencija odličan je događaj, a Startup Challenge izvrsna je prilika za prezentaciju i brušenje dobrih ideja. Veseli nas što u ovome sudjeluje i što projekt podržava Infobip, koji u svom Startup Tribeu ima zelene startupe za koje vjerujem da će se također prijaviti na Startup Challenge Green Future konferencije“, rekao je Nikola Pavešić, direktor Startup Tribe odjela u Infobipu.

Sve nove informacije vezane uz Green Future konferenciju i Startup Challenge objavljivat će se na službenoj web stranici Green Future konferencije.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti