Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

KONFERENCIJA GREEN FUTURE: Split će stvarno postati ‘tech city’ uz Smart City App!

Split Tech City

Split Tech City

24.05.2023.

Sljedećeg će se tjedna u splitskom HNK održati Green Future konferencija, koja će okupiti poslovne ljude, znanstvenike i javne službenike iz cijeloga svijeta kako bi razmijenili iskustva o zelenoj tranziciji.

Među više od 40 govornika ističu se bivša austrijska i aktualna hrvatska ministrica turizma, čelni ljudi banaka, marketinški stručnjaci koji su radili za Facebook i Google, splitski gradonačelnik, ali i predstavnici Glova, Candele i brojnih međunarodnih tvrtki.

Konferencija za bolju budućnost

„Split je bio očit izbor za održavanje konferencije zbog svih komparativnih prednosti koje ovaj grad ima i činjenice kako događaja ovakvog opsega zaista nedostaje“, poručio je Marijan Čipčić, jedan od organizatora konferencije.

Predstavnici tech-tvrtki, javnog sektora, aktivisti, znanstvenici i poslovni ljudi, 1. i 2. lipnja u splitskom HNK će govoriti o temama koje su relevantne svim dionicima društva, poručio je okupljenim novinarima suorganizator konferencije Tomislav Buljubašić:

„Fokusirani smo na rješenja koja su već implementirana i koja naše tvrtke, gradovi i ostali segmenti društva odmah mogu primijeniti u praksi, ali želimo pokazati i vrhunske ideje hrvatskih tvrtki kako bi i svijet mogao nešto naučiti od nas.“

Smart City Expo

Grad Split je pripremio Smart City Expo koji će za vrijeme trajanja konferencije biti postavljen ispred HNK. To će biti prilika da svojim sugrađanima Grad približi usluge koje gradske tvrtke nude, a koje su rezultat digitalizacije provedene posljednjih godina.

Posebno će zanimljivo biti predstavljanje aplikacije koju je Grad razvijao u proteklom razdoblju, a koja je prije svega namijenjena građanima – Smart City App.

Kroz Smart City App građani će imati personaliziranu komunikaciju s gradskom upravom i bez naknade plaćati račune.

“Putem aplikacije građani će moći dobivati i neke značajne obavijesti u realnom vremenu, kao što je obavijest o radovima na cesti. Prezentirat ćemo i digitalna rješenja koja su naša trgovačka društva i ustanove razvili. Na ovaj način pokazat ćemo im prednosti digitalne komunikacije te im pojednostavniti život, a ujedno olakšati rad našoj lokalnoj administraciji”, kazala je Antonija Eremut Erceg, pročelnica Službe za razvoj grada Splita.

Primjeri dobre zelene prakse

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita i Ivana Vladović, direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije, istaknule su GFC kao primjer događaja kojih bi u gradu trebalo biti više, a zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Stipe Čogelja naglasio je kako je Županija sa zadovoljstvom podržala ovaj projekt:

„Ovaj projekt simbolizira i naša nastojanja za digitalizacijom te očuvanjem okoliša, na kojima radimo godinama. Veselim se vidjeti primjere dobre prakse iz svijeta, ali i prezentirati našim inozemnim kolegama neka od naših rješenja.“

Novinarima su se obratili i predstavnici sponzora te partnera konferencije, Mateo Perak iz Profica, Dean Marušić iz Ericssona Nikola Tesla, Stanka Babić iz International Medical Corpsa Hrvatska te Ines Borčić iz OTP banke, izrazivši zadovoljstvo što je ovakav događaj organiziran u Splitu.

Odlična prilika za “održive” startupe

Dodajmo kako će se u sklopu konferencije, na kojoj se očekuje više od 1000 posjetitelja, održati i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja.

Predstavnicima deset startupa biti će omogućeno predstavljanje eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se mogućnost umrežavanja s titanima industrije i investitorima.

Sve informacije o govornicima i kupnji ulaznica možeš pronaći na službenoj web stranici, kao i na društvenim mrežama konferencije.

Fotografije: Milan Šabić

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti