Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Global Entrepreneurship Week Split

SPI Split

SPI Split

13.11.2017.

Global Entrepreneurship Week (GEW) je globalna manifestacija koja se dosad proširila u 160 zemalja diljem svijeta te će se ove godine održati 13.-19. studenog 2017.

Global Entrepreneurship Week održava se jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. U sklopu Global Entrepreneurship Week Split programa polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama, networking eventovima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon..

Organizatori su Studentski poduzetnički inkubator, Poduzetnički centar Split te udruge Startup.hr,UPiT i Klub mladih Split.

Gewathon je natjecanje u programiranju koje će se održati od subote 18. studenog do nedjelje 19. studenog u Splitu u sklopu Global Enterpreneurship Week-a.

Gewathon je maratonsko natjecanje; trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novu aplikaciju u skladu s pravilima natjecanja. Po završetku natjecanja timovi koji su uspješno izvršili svoj zadatak imat će na raspolaganju dodatnih 5 minuta vremena kako bi osvojili naklonost stručnog žirija i izborili svoje mjesto među tri najbolja tima. Sudionici će također imati priliku za upoznavanje s domaćim i inozemnim poduzetnicima, kao i za umrežavanje s istima.

Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku Studentskog poduzetničkog inkubatora i Poduzetničkog centra Split. S druge strane, omogućuje sudionicima da dodatno razvijaju svoje vještine, te ih usmjerava na daljnje usavršavanje kroz rad na zanimljivim i naprednim projektima. Želja nam je da se kroz natjecanje ovakvog tipa sudionici upoznaju s temeljnim elementima kulture startup-a te da razviju svoj poduzetnički duh, a kako bi lakše uobličili svoje ideje i razvili ih u konkretni projekt.

Pobjednički tim osvaja nagradu od 5.000kn za daljnji razvoj svoje ideje.

Prijave traju do 15. studenog 2017. Broj sudionika je ograničen. Rezultati prijava će biti objavljeni 16. studenog.

Kompletan program predavanja i radionica GEW Split možete pogledati OVDJE.

Na hackathon se možete prijavitii na stranici GEWATHON.

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti