Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

EKSKLUZIVNO: GetByBus nastavlja rasti unutar Bookaway grupacije!

Tina Tomičić

Tina Tomičić

13.07.2021.

Ni u 2021. godini nema kraja pozitivnim iznenađenjima koja nam serviraju IT firme! Naime lokalna firma GetByBus kupljena je od strane izraelskog giganta i time postala prva platforma za rezervaciju kopnenog i pomorskog prijevoza koja se pridružila grupi Bookaway!

I ovaj događaj potvrdio je važnost digitalizacije i digitalnih zanimanja, neovisno o pandemiji… ili možda baš usprkos!

GetByBus nastavlja svoj rad pod dosadašnjim snažnim i prepoznatim brandom, ali sa značajnom financijskom i logističkom podrškom Bookaway grupacije s ciljem da zajedno postanu booking.com travel industrije.

GetByBus tim
O GetByBus-u

Vijest nas dodatno ispunjava ponosom jer znamo pozadinu priče koja stoji iza nastanka firme, a vjerujte nam da nije niti malo glamurozna kako bi možda pomislili oni koji gledaju samo konačan ishod.

Podsjetimo, GetByBus pokrenut je 2014. godine, u početku kao web stranica na kojoj su se mogle pronaći informacije o autobusnoj ruti u Hrvatskoj, sve dok potražnja za mrežnom rezervacijom nije potakla uspjeh platforme.

Jedan od osnivača, Danac Morten Smalby, prije nekoliko godina zaljubio se u Dalmaciju. U to vrijeme pisao je turistički blog u kojem je hvalio ljepotu hrvatske obale i pružao korisne savjete stranim turistima kako bi mogli lakše doći do svojih odredišta… iz toga se rodila ideja za pokretanje startupa. 

Morten Smalby

“Primjetio sam da je pretraživanje voznih redova i kupnja autobusnih karata prilično komplicirano.”

Morten je od početka imao podršku kolega Ante Dagelića, Tereze Kulić i Vivian Lukšić te su njih četvero u cjelosti bootstrapali prvu verziju sustava!

Ova akvizicija, i to u pandemijsko vrijeme, omogućit će ono najvažnije – privlačenje lokalnih talenata te svježu energiju i drugačiju perspektivu  stranih koji dođu u Split. 🙂 

“Promjena ovog tržišta nije jednostavan proces, jer su ove tvrtke jako dugo poslovale offline. Desetke godina posvetili smo izgradnji povjerenja s dobavljačima, dokazujući prednosti digitalnog poslovanja, a platforma je rasla organski, kao rezultat. Zahvaljujući partnerstvu unutar Bookaway grupe veselimo se podijeliti resurse i vještine kako bismo dodatno proširili bazu kupaca i stekli više mogućnosti u regijama poput Azije, SAD-a i Južne Amerike,”

izjavio je Morten.

Ujedinjenje i modernizacija turističke industrije

U manje od 4 godine, Bookaway je izrastao od malo izraelskog startupa do jedne od vodećih svjetskih tvrtki za kopneni prijevoz s ambicijom širenja na tržište SAD-a, Kine i Latinske Amerike.

Misija grupe Bookaway jest modernizirati industriju vrijednu 157 milijardi dolara, ujedinivši vodeće svjetske prijevoznike i lokalne dobavljače s tehnologijom i resursima koji u konačnici poboljšavaju cjelokupnu turističku industriju.

Usred globalne pandemije, Bookaway je rasplamsao ambiciju između nekih od vodećih svjetskih brandova da se, suočeni s nedaćama, ujedine i generiraju snažnu podršku vjernih investitora.

“Trenutno je 95% industrije kopnenog prijevoza offline, što znači da putnici gube dragocjeno vrijeme i novac pokušavajući navigirati svojim putovanjem rezervirajući letove i hotele online. Grupa Bookaway želi učiniti putovanje vlakom, trajektom ili autobusom iskustvom lišenim napora. Pronalaženje, usporedba i rezervacija karata u potpunosti je online, a kupci dobivaju podršku 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu”,

objašnjava Noam Toister, osnivač i direktor Bookawaya. 

Čestitamo i čvrsto vjerujemo da će GetByBus svojim znanjem i vještinama dati ogroman doprinos globalnom rastu Bookawaya!
GetByBus – višegodišnji član lokalne zajednice

GetByBus već dulji niz godina svojim članstvom podupire rad Split Tech City-ja, te su Morten i Ante aktivno uključeni u rad zajednice. Svojim perspektivama i nesebičnim dijeljenjem znanja i iskustava motiviraju mlade i ohrabruju ih na njihovom profesionalnom putu.

Ante je bio jedan od predavača u sklopu prve Split Tech City Motivacijske konferencije za mlade: Živi lokalno, radi globalno, a Morten Smalby sudjelovao je na 118. Open Coffee meetupu gdje je pričao o naučenim lekcijama prilikom pokretanja GetByBus.com platforme!

Postani dio tima!

Želiš se priključiti GetByBus timu? Pogledaj otvorene poslove TU 🙂

Ante Dagelić, GetByBus

Photos by: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti