Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DUMP predstavlja Malu školu Illustratora!

Romana Ban

Romana Ban

10.10.2019.

Uvijek sa zanimanjem popratimo svaku aktivnost Udruge mladih programera DUMP, inače naše članice, tako da nam je danas drago najaviti vam njihovu Malu školu Illustratora!

Ovo je njihov 22. ciklus predavanja; prošle su godine proslavili 10. rođendan svoje Škole osnova programiranja, uz koju su održali i niz drugih ciklusa o računalima, programiranju i Adobe Photoshopu.

Već smo održali Malu školu Photoshopa, gdje smo polaznike podučavali osnovama korištenja tog moćnog Adobe alata. Ove smo godine odlučili upoznati polaznike s Adobe Illustratorom. Zanimljiv nam je zbog same činjenice da je to vektorski alat koji je jako koristan za grafički dizajn”, pojasnila nam je Lucia Vukorepa iz DUMP-a.

Kako organizirati uspješan ciklus predavanja?

Na nadolazećem ciklusu u ulozi predavača će se okušati Jelena Svalina, Luka Bendić, Luka Livaja i Valentina Mindoljević, koji su se upoznali s Illustratorom još za vrijeme srednje škole, a na DUMP Internshipu su u radu s mentorima i u timu uspjeli izbrusiti svoje vještine te steći nova znanja koja svakodnevno obogaćuju.

Kako nam otkriva Lucia, predavači se detaljno i temeljito pripremaju za ovaj pothvat; sadržaj predavanja razrađuje se već mjesec dana, a prošli tjedan započele su i prve probe s ostalim ‘dumpovcima’.

Trudimo se da naša predavanja ne budu klasične prezentacije, već želimo što više uključiti publiku, učiniti im predavanja zanimljivijima i približiti im gradivo koje predajemo. Animiramo polaznike i koristimo nove tehnologije, a takav se način predavanja pokazao uspješnim. Najviše učimo jedni od drugih, dajemo si savjete i sugestije, kroz razgovor i šalu dođemo do vrlo smiješnih i zabavnih ideja koje se odlično uklope u opuštenu atmosferu naših predavanja.

Pohvalno je što je cijela Udruga uključena u organizaciju ciklusa: “Iako za Malu školu Illustratora glavnu riječ vode dizajneri, tu je uvijek marketing tim koji se brine da odaziv na predavanjima bude što veći, multimedija je zadužena za tehničku izvedbu ciklusa i snimanje, a developeri nam pomažu svojim zanimljivim idejama i iskustvom stečenim organizacijom ŠOP-a, Daysa i ostalih projekata Udruge.

Sve o ciklusu, ciklus za sve!

Nadolazeći ciklus namijenjen je primarno učenicima i studentima koji imaju želju savladati Illustrator. Predznanje nije potrebno jer su predavanja prilagođena početnicima i onima koji su još neiskusni u korištenju ovog alata.

Po završetku ciklusa, polaznici će biti upoznati s osnovama i s malo naprednijim mogućnostima Illustratora te će biti spremni napraviti svoju prvu gotovu ilustraciju.

Kriterija za odabir sudionika nema jer je ulaz slobodan i potpuno besplatan za sve koji žele sudjelovati.

Ciklus kreće 19. listopada u 17 sati u FESB-ovom amfiteatru A100 te se nastavlja kroz sljedeće dvije subote, 26. listopada i 2. studenog, u istom terminu.

Gradivo smo podijelili na tri glavne cjeline. Na početku se upoznajemo s oblicima i putanjama te ispunama i obrubima. Zatim slijedi deformacija i uređivanje oblika, upoznavanje sa simbolima i učenje alata za obradu teksta. Po završetku ciklusa, gradivo postaje malo naprednije i polaznici uče o raznim efektima. Naravno, cikluse zaokružujemo prvom gotovom ilustracijom.

Kako postati dumpovac?

Svi mladi koji žele postati dijelom DUMP-a trebaju uspješno savladati sve zadatke njihova ‘Internshipa’. Trenutno prijave za pripravništvo u DUMP-u nisu otvorene, no svi zainteresirani mogu ostaviti svoj mail na web stranici Udruge pa će biti obaviješteni o sljedećoj regrutaciji.

Nadolazeće aktivnosti

Kao i svake godine u ovo vrijeme, započinju s pripremama za „DUMP Days“, čije će se peto izdanje održati na proljeće.

Uz to, pripremamo se za treći po redu Malonogometni turnir. Bit će održan krajem studenog, sudionici su splitske IT firme, no svi su pozvani da dođu u gledalište, prate i navijaju. Nismo još objavili detalje ovoga turnira pa nas pratite kako biste saznali gdje i kada se održava.

Da nije entuzijazma, ne bi ni DUMP-a bilo!

Za kraj najave dumpovci su dobili zadatak opisati svoju udrugu u tri riječi, a evo što su nam odgovorili: “Prve tri riječi koje nam padaju na pamet su zasigurno entuzijazam, tehnologija i znanje. Vjerujemo da bez navedenog ne bi bilo ni naše Udruge!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti