Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DUMP DAYS 2024: Studenti Sveučilišta u Splitu osmi put okupili najveće IT tvrtke i stručnjake 

Split Tech City

Split Tech City

31.05.2024.

Na splitskom se FESB-u prošli četvrtak i petak okupilo 2000 mladih iz IT industrije. Članovi DUMP Udruge mladih programera organizirali su osmo izdanje besplatne dvodnevne konferencije za studenteDUMP Days.

Posjetitelji su imali priliku poslušati 14 predavanja različitih tema – od developmenta do dizajna i marketinga.

Daleko najveći interes bio je za predavanje o umjetnoj inteligenciji, koje je održao profesor Saša Mladenović, a najbolje je ocijenjeno predavanje poznatog hrvatskog poduzetnika Daniela Ackermanna, na kojem je podijelio korisne savjete za pokretanje svog startupa.

Studente je vrlo zanimalo kako dobro napisati CV i proći tehnički intervju pa su se u velikom broju prijavili na radionicu tvrtke NeoGov Croatia.

Čak 28 IT tvrtki na svojim je štandovima studentima prezentiralo svoje projekte i programe ljetne prakse.

I mi smo kao udruga imali svoj štand, gdje smo mlade informirali o mogućnostima volontiranja u Split Tech Cityju, o obilascima IT tvrtki koje organiziramo, kao i o četvrtom izdanju Split Tech City Festivala. Više informacija javno donosimo uskoro! 🙂

Vrijedi istaknuti i da su se u prvih deset sati nakon objave popunila sva mjesta na Fly Talksima – jedan na jedan osmominutnim razgovorima za posao, gdje se studenti prijave za jednu od devet skupina firmi i svakoj se prezentiraju u potrazi za prvim poslom.

Nakon DUMP Days konferencije firmama se značajno povećao broj prijava na programe ljetne prakse!

Nedvojbeno najveća atrakcija ovogodišnjeg izdanja je patkica Slavica.

U sklopu marketinške kampanje za konferenciju putovala je po Sveučilištu; svaki su je dan dumpovci nosili na drugu lokaciju, putovala je busom do Kopilice i na krovu automobila nazad do Kampusa!

Konferenciju su organizirali članovi DUMP-a uz podršku splitskog FESB-a.

Sada ih čeka kratak odmor i ispitni rokovi, nakon čega slijede pripreme za tradicionalni, besplatni ciklus predavanja.

Dumpovci, odmorite, zaslužili ste! 🙂

Fotografije: DUMP Days

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti